Komt de zombie-apocalyps eraan?

Vooral Amerikanen zijn overtuigd van de zombie-apocalyps en bereiden zich al volop voor op een mogelijke plaag. Zo bereidde de Amerikaanse overheidsorganisatie Centers for Disease Control and Prevention zich voor op een mogelijk zombie-uitbraak.

“If zombies did start roaming the streets, CDC would conduct an investigation much like any other disease outbreak. CDC would provide technical assistance to cities, states, or international partners dealing with a zombie infestation. This assistance might include consultation, lab testing and analysis, patient management and care, tracking of contacts, and infection control (including isolation and quarantine)”

— Centers for Disease Control and Prevention America

De CDC raadt aan om onder andere water, conserven met voedsel en batterijen voor zaklampen aan te kopen. De belangrijkste spullen lijken toch te ontbreken: een jachtgeweer, een kettingzaag en een hakbijl. Dat zijn toch wapens die, in de films althans, je de meeste kans geven om te overleven.

Wat je ook kan doen is gewoon naar deze winkel gaan Winkels Zombie Apocalypse Store, waar ze kledij, wapens en voedsel voorzien hebben.

In dit filmpje vind je 10 tips terug om een zombie-apocalyps te overleven.

Het lijkt veelal fictie, maar aangezien Amerika zich al zo zorgvuldig aan het voorbereiden is lijkt fictie veeleer in realiteit te kunnen veranderen. Wetenschappelijk gezien zou zo'n ziekte waardoor mensen zich niet onder controle kunnen houden of dode mensen terug tot leven roepen mogelijk zijn.

  • Parasieten in onze hersenen, zoals toxoplasmose, zouden er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat onze persoonlijkheidskenmerken veranderen en dat ons psychomotorisch vermogen zou verminderen.
  • Neurotoxines zijn stoffen die de werking van het zenuwstelsel beïnvloeden of zelfs lam leggen, dit terwijl je wel nog dingen kan voelen en horen. Het bekendste voorbeeld van zo'n persoon die onderheven was aan neurotoxines is Clairvius Narcisse uit Haiti, die in ziekenhuis in 1968 doodverklaard werd door twee Amerikaanse dokters. Een dag later werd hij begraven en 18 jaar later wandelde hij doorheen zijn geboortestad en klampte hij zijn zus aan.
  • Woede virussen, zoals de gekkenkoeienziekte en de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, zijn ziektes die ons zenuwstel aantasten, doen dementeren, spieren laten trillen, hallucineren, etc... Deze ziektes zijn zelden te vinden, maar als deze al bestaan... waarom zouden er dan geen andere en ergere kunnen ontstaan?
  • Nanobots zouden kleine computergestuurde cellen zijn die we in hersenen kan plaatsen van dode mensen, waardoor ze het zenuwstelsel van hun overnemen en de dode dus kan besturen.

Hieronder kan je nog een documentaire bekijken van hoe enkele gekke Amerikanen zich al jaren voorbereiden op een zombie apocalyps.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst