#stripforjackie

Overal ter wereld gaan mensen spontaan uit de kleren, en dit om de Libanese Olympische skiester Jackie Chamoun te steunen. Gisteren ontstond heel wat commotie toen beelden opdoken waarop ze naakt te zien is.

abcnews.com

Het gaat om foto's van drie jaar geleden, die de skiester liet nemen voor een Oostenrijkse skikalender. Waar ze niet op gerekend had, is dat er ook achter de schermen gefilmd werd. En die beelden werden onlangs op het internet gegooid.

Jackie Chamoun heeft zich ondertussen via haar Facebookpagina verontschuldigd tegenover haar land.

facebook.com

Helemaal niet nodig, vindt de internetgemeenschap, Libanon heeft andere kopzorgen. Zo zouden ze beter de onophoudelijke bomaanslagen en corruptie aanpakken dan te onderzoeken of een paar naaktfoto's al dan niet schadelijk zijn voor de reputatie van het land.

Hypocriet, klinkt het op Facebook en Twitter. Niet veel later regende het dan ook steunbetuigingen onder de hashtags #boobsnotbombs en #stripforjackie.

Ook de Facebookpagina I Am Not Naked, die ervoor ijvert dat de Libanese regering z'n prioriteiten op een rijtje zet, doet het goed. Je zult de foto's uit hun campagne hoogstwaarschijnlijk al tegengekomen zijn op Facebook of Twitter.

champontop.wordpress.com
champontop.wordpress.com

En dan zijn er ook nog de bedrijven, die ook snel een graantje van de media-aandacht willen meepikken.

news.beiruter.com
news.beiruter.com
news.beiruter.com
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst