Straf verhaal! Een stad met één gebouw

Een stad in een verre uithoek van Amerika, afgesloten van de buitenwereld en met amper één appartementsgebouw als woonzone: dat is Whittier, Alaska.

(foto: Wikipedia Commons)

Een dikke 200 inwoners in 1 appartementsgebouw

Nagenoeg alle inwoners van Whittier wonen in Begish Towers. Het gebouw telt 14 verdiepingen en heeft alles in huis: een schooltje, het gemeentehuis, het politiekantoor, een kruidenier, videotheek en ga zo maar door.

Om naar school te gaan nemen de kinderen gewoon de lift. Ze krijgen elk schooljaar les van dezelfde lerares, die ze dan ook gewoon 'mama' noemen (geen grap).

Leerlingen mogen hun lerares mama noemen. (foto: PBS)

Als ze dat zouden willen, dan kunnen de bewoners gewoon heel de dag binnen blijven, zeker de mensen die ook in het gebouw werken. Gezellig!

Geen enkele reden om naar buiten te gaan

Buiten wat frisse lucht is er dan ook geen enkele reden om naar buiten te gaan. Alles is aanwezig in het appartementsgebouw en buiten is het koud, nat en winderig.

Tijdens de zomer is het in Whittier wel 22 uur per dag licht, maar een echt voordeel kan je dat nu ook weer niet noemen.

(foto: PBS)

Afgesloten van de buitenwereld

Klinkt al deprimerend genoeg, maar er is meer. Het stadje is volledig afgesneden van de buitenwereld. De enige toegang is een 18 kilometer lange tunnel die elke avond om half elf genadeloos dicht gaat.

Het gebeurt regelmatig dat bewoners die even de stad uitgaan en te laat terugkomen, de nacht moeten doorbrengen in de wagen.

Ondanks alle miserie zijn de bewoners van Whittier best tevreden over hun leven

En toch zijn we blij dat we in België wonen!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst