Puistenfetisj. Niet voor gevoelige kijkers!

Het is altijd met ongeduld wachten tot dat witte puntje zich laat zien en le moment suprême zich aandient: het uitduwen van dat ettertje dat zich dagenlang onderhuids ontwikkelde.

Niets leuker dan witte smurrie die tegen de spiegel sputtert. Begrijp ons niet verkeerd. Wijzelf verkiezen nog steeds de Clearasil-methode, maar op het wereldwijde web krioelt het van de puistenfetisjisten. Deze ‘zit lovers’ leggen ook nog eens alles vast op camera, zodat het nageslacht kan meegenieten van de eruptie die er vroeg of laat toch moet komen.

Popthatzit.com

Het internet staat bol van de goorste puisten-uitduw-filmpjes en websites die "zit popping" verheerlijken. Ons oog viel vandaag op de website popthatzit.com, die deel uitmaakt van een internetcultus die dweept met puisten. De site is een verzameling foto’s en video’s van mensen die er duidelijk plezier in hebben een puist tot uitbarsting te laten komen en dit met de hele wereld – in close-up weliswaar – te delen.

Wie straks nog moet eten of gevoelig is aan de maag, houdt het vanaf hier beter voor bekeken. Waaghalzen kunnen onderstaand filmpje proberen uit te kijken zonder hun blik af te wenden.

De 25-jaar oude puist
__
Je leest het goed: een puist van 25 (!) jaar oud. De walgelijke details ervan kun je hieronder vinden door op ‘play’ te klikken.

We waarschuwen nogmaals dat het filmpje niet geschikt is voor gevoelige spijsverteringen.

Nog niet aan het kokhalzen? Think you're tough? Probeer dan deze eens:

Wie zijn innerlijke puistenfetisjist gevonden heeft, kan hier terecht voor nog een lading walgfilmpjes.

Aan alle anderen willen we de boodschap meegeven om gevallen als hierboven door een dokter te laten behandelen en alstublieft – we smeken je! – niet te filmen!

Pukkels verwijderen: the right way

Maar hoe moet het dan wel? Wat is de medisch verantwoorde manier om die puist, die pukkel, die etterzweer, dat zwartkopje of die karbonkel (leve synoniemen.net) te verwijderen?

Wel, hoe verleidelijk het ook is, blijf er met je pollekes af. Er bevinden zich namelijk veel bacteriën op je handen. Laat ze dus niet naar je gezicht verhuizen en alles nog erger maken.

Heb je dan toch een puist en kun je er maar niet afblijven?

  • Smeer er wat tandpasta op. Die droogt je puist uit.
  • Reinig je gezicht dagelijks.
  • Zinkzalf doet het ook goed.

Moeite met het opvolgen van orders, doe het dan op zijn minst hygiënisch!

  • Was je handen.
  • Draai twee tissues of stukjes toiletpapier om je wijsvingers.
  • Zorg dat je gezicht gereinigd is. Bij voorkeur met warm water, zodat je poriën open staan.
  • Knijp niet te dicht tegen de puist en vermijd het gebruik van je nagels.
  • Stop wanneer er bloed uitkomt.
  • Reinig je huid opnieuw.

Zo doet een professional het:

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst