Recipes for disaster: pas op bij het lezen van recepten

Er staan de komende dagen weer heel wat kerstdiners op het... euh menu. Dit is het moment om uit te pakken met je kookkunsten, maar pas wel een beetje op. Volg niet alle recepten klakkeloos, want soms staan er fouten in. Levensgevaarlijke fouten.

Zo verslikte Albert Heijn zich deze week in een hele fles Grand Marnier. Bij de recepten in hun promoblad raadde de Nederlandse winkelketen aan om een hele fles Grand Marnier toe te voegen bij je geflambeerde crêpes Suzette. Dit moest eigenlijk slechts 75 ml zijn. Albert Heijn luidt nu de alarmbel om de mensen ervoor te behoeden onbedoeld dronken te worden of zelf brandwonden op te lopen bij het flamberen.

Wil je wel weten hoe je moet flamberen? Kijk dan naar de tips van SOS Piet. Alhoewel hij toch ook even zijn cool verliest als de onbeholpen amateurkok een banaan tracht te flamberen (vanaf 0:55).

Wil je een kalkoen frituren? Doe het dan best niet zo.

Maar er zijn nog meer horrorverhalen met recepten. Zo verscheen een jaar geleden in een Chileense krant een recept waarbij je je churros moet bakken in frituurolie op 250(!) graden. Maar liefst 13 lezers raakten verbrand nadat hun frietketel was ontploft. De krant moest 125.000 euro schadevergoeding betalen.

http://www.infonegocios.cl/

5 jaar geleden moest tv-kok Anthony Worrall Thompson zich ook verontschuldigen voor een fout recept. Hij raadde een dodelijk kruid aan om je gezonde salade wat meer pit te geven, namelijk bilzekruid. Wat gebeurt er als je het kruid eet? Eerst krijg je krampen en raakt je buik opgezwollen, daarna raak je verlamd en ten slotte sterf je.

Gelukkig werd de fout opgemerkt voor iemand het recept had uitgeprobeerd.

Anthony Worrall Thompson
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst