Nieuwe goudmijn: aanschuiven voor iemand anders

Enkele maanden geleden stak een kleine mediastorm de kop op toen Walibi de Speedy Pass lanceerde. Wie een klein beetje meer betaalt, hoeft niet meer te wachten in de vaak lange rijen in het pretpark.

Enkele gewiekste ondernemers pakken het in de VS nóg anders aan. Robert Samuel richtte SOLD (Same Old Line Dudes) op, een bedrijfje dat jouw plaats inneemt in de wachtrij. Geen zin om aan te schuiven voor tickets voor een concert of sportwedstrijd? SOLD! De nieuwste XBox als eerste hebben, maar er niet je slaap voor willen laten? SOLD!

Maar de grootste goudmijn voor het bedrijfje van Leonard is in de nieuwste rage in New York: de cronuts. Deze combinatie tussen een croissant en een donut is enkel bij bedenker-bakker Dominique Ansel te verkrijgen. De wachtrijen zijn dan ook navenant (zie onder). Maar geen probleem, want SOLD wil in jouw plaats in de rij gaan staan. Leonard haalt zo elke dag honderden dollars op.

De populaire cronut

Er zijn nog meer wachtenden voor u

Robert Samuel is niet de enige die munt probeert te slaan uit het drukke leven van de Amerikaanse zakenman en -vrouw. Een bedrijf uit Pasadena huurde 100 daklozen in om bij de lancering van de iPhone 5S en 5C 200 exemplaren op de kop te kunnen tikken. De daklozen werden gepaaid met 40 dollar, pizza en sigaretten.

Ook in Washington worden de rijen steeds langer. Wie in de Senaat of het Parlement een zitting wil of moet bijwonen staat soms uren in de rij. Linestanding.com helpt u uit de nood en neemt je plaats in de rij in.

En wat met de Speedy Pass? Die is ook al voorbijgestreefd. Rijke moeders huren een gehandicapte in voor een dagje in een pretpark. Met iemand in een rolstoel erbij hoef je zelfs helemaal niet meer te wachten. Leve het kapitalisme!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst