Nickelback, de eeuwige mop

Ooit, in een ver verleden, had je het nummertje 'How You Remind Me'. Iedereen kende het, iedereen hield ervan en het werd overal gedraaid.


En toch kreeg het verhaal van Nickelback opeens een andere wending. Want nu haat (bijna) iedereen hen.

In 2011 bijvoorbeeld speelde Nickelback tijdens de halftime van de Thanksgiving game van The Detroit Lions. Maar dat zag niet iedereen zitten. Iemand startte zelfs een petitie om de Canadese band te vervangen.

Replace Nickelback as the halftime show for the Thanksgiving game

En nu herhaalt de geschiedenis zich. Hoewel Nickelback nog geen nieuwe tour aangekondigd heeft, is de Britse weldoener Craig Mandell zich al op het ergste aan het voorbereiden. Met zijn kickstarter 'Don't Let Nickel Back' wil hij $ 1000 inzamelen om de band uit Londen te houden.

Don't Let Nickel Back

Maar naast al die negatieve energie, is er ook een lichtpuntje. Door de band gezamenlijk te haten, is het internet een broeihaard van Nickelback-memes geworden. En daar heeft iedereen baat bij:

Dat de zanger een 'speciaal' kapsel heeft, is ook mooi meegenomen

Een héél speciaal kapsel

Pickleback

Hipster Nickelback-hater

De perfecte film voor een Nickelback soundtrack

Nickelback is zelfs handig om knopen door te hakken

Wel een eenzame bedoening, zo'n Nickelback concert

Maar ze hebben wel meer fans dan je zou denken. Alleen al op Facebook haalt de band bijna 20 miljoen likes. En in november komt 'No Fixed Address' uit, hun achtste (!) album. Zo slecht stellen ze het dus blijkbaar niet.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst