China legt Instagram plat na studentenprotesten in Hong Kong

Duizenden studenten bezetten sinds vrijdag de regeringswijk in Hong Kong. De Chinese overheid besliste namelijk om geen vrije verkiezingen toe te laten in de stad. Niet ok, vinden de studenten.

Met alle Chinezen

In 2017 mag Hong Kong voor het eerst een eigen gouverneur kiezen. De Chinese regering zal de kandidaten zelf uitkiezen en alleen voorstanders van het regime maken een kans. Protesten tegen deze beslissing worden hard aangepakt.

Volk!

Drone-beelden van Apple Daily tonen de schaal van de demonstraties. Op de beelden is te zien hoe de politie de mensenmassa tracht weg te houden van regerings- en andere gebouwen.De demonstranten willen gebouwen in het zakencentrum van Hong Kong innemen om zo de Chinese overheid verder onder druk te zetten.

Instagram plat

De studenten moesten het voorbije weekend traangas, pepper spray en de harde hand van de politie trotseren. Op Instagram verschenen beelden van het gewelddadige optreden, dus besliste de overheid om de fotodienst te blokkeren.

Bij ons zijn de foto's zichtbaar onder de hashtag #occupycentral, in China dus niet meer.De Chinese overheid is bang dat de protesten zullen uitbreiden naar de rest van het land. Het zal waarschijnlijk dus blijven optreden met geweld en mogelijk ook met verdere censuur. Afwachten hoe dat afloopt...

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst