Duitse tieners in de ban van nieuwe sport: bading

Waarom hebben al die skateboarders zich de voorbije jaren zo uitgesloofd om de beste tricks te leren? Bading, blading zonder l, is een nieuwe sport die véél makkelijker is én véél cooler. Het principe is simpel: laat het skateboard weg, maar doe wel nog de moves.

Peter Kollo en Sevi Krager, twee Duitse jongeren, kregen het idee terwijl ze naar enkele extreme sportfilmpjes aan het kijken waren op het internet. "Waarom kunnen we dit niet zelf?", vroegen ze zich af. En dus gingen ze op zoek naar een cooler, hipper en extremer alternatief: bading.

Bading is vooral leuk als je het in groep doet. Het is dan ook meer dan een sport, het is een levensstijl.

Maar pas op, het blijft een extreme sport. Er blijven dus gevaren aan verbonden!

Omdat het ook niet té gek moet worden, wordt er vaak een kussen gebruikt om de val te verzachten. En dan is het nog niet evident!

Net zoals bij het skateboarden krijgen de sprongen en tricks aparte namen mee, zoals de twip, de shuffle, de dropbox of de scoobie doo.

Hieronder vind je een compilatie van enkele coole bading-tricks.

Nog meer weten over bading? Bekijk dan onderstaande reportage van de Duitse televisie.

Toch zijn de Duitsers niet origineel in hun idee. Crazy Monkey, een parodie op waaghalzerij à la Jackass, kwam jaren geleden al met het concept Footskate op de proppen. Maar dat kwam niet echt euh... van de grond. (tip van Alexis B (@spamflet))

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst