Domme vragen over Joran van der Sloot

Gisteren vernamen we dat Joran van der Sloot werd neergestoken in zijn cel in Peru. Nu ja, blijkbaar heeft hij zichzelf neergestoken, maar dat is een detail.

Maar wie is Joran van der Sloot ook alweer? Wat heeft hij uitgestoken? En weet die kerel niet hoe een mes werkt? We leggen het uit met een paar domme vragen:

Wie is Johan van der Sloot?

Panorama.nl

Ten eerste: het is Joran van der Sloot. En ten tweede: Hij is een 27-jarige Nederlander die momenteel een celstraf van 28 jaar uitzit in Peru. Deze straf kreeg hij voor de moord op een Peruaanse studente.

Joran is ook gekend voor zijn rol in de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Natalee Holloway in Aruba.

Is dit dan zijn tweede veroordeling?

Nee, van der Sloot werd nooit veroordeeld voor de verdwijning van Holloway. Het meisje werd laatst gezien met hem toen ze samen naar het strand gingen.

Nathalee Holloway werd nooit meer teruggevonden en van der Sloot beweerde van niks te weten.

Dit is al behoorlijk verdacht, maar Joran besloot er nog een schepje bovenop te doen. Hij bracht een boek uit waarin hijzichzelf een leugenaar noemde en probeerde daarna de ouders van Holloway af te persen.

Elke keer dat hij opgepakt werd, moest hij terug worden vrijgelaten bij gebrek aan bewijsmateriaal.

Was er dan wel genoeg bewijs?

Ja, want naast het gerecht was er ook nog de journalist Peter R. De Vries die zich vastbeet in deze zaak. Deze Bear Grylls van het Nederlandse misdaadmilieu deed er alles aan om van der Sloot zijn schuld te bewijzen.

Omdat van der Sloot al die aandacht niet apprecieerde, besloot hij een glas wijn in het gezicht van De Vries te gooien. Die dag leerde Joran een belangrijke levensles: nobody fucks with Peter R. de Vries.

Hoezo nobody fucks with Peter R. de Vries?

Het was een infiltrant van de Vries die Joran van der Sloot tijdens een undercoveroperatie deed bekennen. Achteraf beweerde Van der Sloot dat hij gewoon aan het opscheppen was, maar deze uitspraken zeggen genoeg:

Oké, fijne jongen die Joran, maar waarom steekt hij zichzelf neer?

Van der Sloot is de enige Nederlander in de Peruaanse gevangenis en dat lijken zijn medegevangenen niet te appreciëren. Iedereen weet hoe Nederlanders zich gedragen op vakantie, dus we kunnen het ergens wel begrijpen.

Waarschijnlijk heeft Van der Sloot dus zichzelf verwond zodat hij naar een ander gevangenis kan. Hopelijk maakt hij daar wel vriendjes en hoeven we niets meer van hem te horen!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst