De Crowdfunds die je moet gezien hebben

'Crowdfunding' is populair geworden. Het zet publiek aan om geld te investeren in projecten die het geld nodig hebben om gerealiseerd te kunnen worden. De bekendste in ons land is die van Bart Swings die geld nodig heeft om zijn schaatscarrière te ondersteunen. Swings haalde met dit project al 80.000 euro op en je kan hem nog steeds steunen via deze link.

Mede door de hulp van crowdfunders kon ook Jonas Goyvaerts zijn film "Welp" draaien. "Welp" is een Belgische horrorfilm die momenteel afgewerkt wordt. De film speelt zich af tijdens een scoutskamp waar rare dingen gebeuren.

De gekste projecten waar publiek geld voor gevraagd wordt komen uit het buitenland. Hieronder vind je een kleine opsomming van de gekste projecten.

Geef Karen H. Klein een vakantie!

Deze inzameling werd opgestart nadat dit filmpje met Karen H. Klein opdook. Karen werd gepest in een bus in Amerika, deze beelden bracht Max Sidorov op het idee om Karen een vakantie te gunnen en daarvoor geld in te zamelen. Het doel was om 5.000 dollar bijeen te krijgen, maar na enkele dagen was het doel al bereikt en leverde de actie uiteindelijk zelfs zo'n 600.000 dollar op! Dit zorgde voor een ontmoeting tussen Max en Karen.

The Veronica Mars Movie Project

Vele fans van de tv-serie "Veronica Mars" vroegen om een film over het personage. Wat was hiervoor nodig? Miljoenen dollars om te kunnen starten. Uiteindelijk haalde de productie ongeveer 5,7 miljoen dollar op en is nu bezig met het maken ervan.

OUYA - Video Gaming Console

Een nieuw videospelconsole dat werkt via Android en gespeeld wordt op de televisie. Dit project haalde zo'n 8 miljoen dollar op en is uitgebracht in juni. Op de OUYA kan je games downloaden maar je kan ook games streamen naar de OUYA vanaf je computer en dan spelen op je televisie.

Je kunt de OUYA nu kopen voor $99.

Bouw de 'Shore' terug

Er is een wederopbouw nodig om de Seaside Heights, New Jersey - het hart van de Jersey Shore (waar het MTV-programma werd opgenomen) - terug leefbaar te maken na orkaan Sandy die de kust heeft verwoest.

Voor dit project werd al $1 miljoen opgehaald.

ARKYD - De ruimtetelescoop voor iedereen

De eerste publiek toegankelijke ruimtetelescoop! Neem prachtige foto's van de ruimte of laat jouw foto boven de Aarde weergegeven worden. Dit project haalde meer dan $1,5 miljoen op.

FORM 1 : Een betaalbare professionele 3D-printer

Dit project haalde bijna $3 miljoen op. Het is mogelijk om nu al je 3D-printer FORM 1 te kopen in pre-order.

Lees Meer
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst