Zwerkbal in 't echt! Sambal ging vliegen op een PVC-buis

Sambal ging dit weekend meetrainen met de Ghent Gargoyles, een zwerkbalploeg die de sport uit de Harry Potter-boeken echt speelt. Dus daar stonden we dan, op een regenachtige zaterdagmiddag in een park in Gent, met een veel te korte short.

We maakten een Snapchat-verslag (Sambal_be) van de training!

Omdat rondvliegen op een borstel niet zo evident is, ziet de sport er wel iets anders uit dan in de boeken en de films. Bezems en een bal met vleugels zijn vervangen door PVC-buizen en een tennisbal in een sok. Daarnaast is zwerkbal ook een gemengde sport, net zoals korfbal (die pseudo-sport voor watjes).

We dachten dat de zwerkballers een bende nerds zouden zijn die een beetje Harry Potter speelden in het park. Maar dat was fout gedacht. Heel fout. Zwerkbal is een echte sport en het kan er soms hard aan toe gaan:

Genoeg gezeverd! Hoe ziet zo'n training er nu uit?

De YouTube-versie van ons Snapchat-verslag:

Wat ons vooral opviel was dat de Ghent Gargoyles een hechte groep vrienden is. De sfeer was goed en de training verliep in heel relaxte sfeer. De sport zelf is wel pure chaos en er moet heel wat gelopen, gesprongen, gesmeten en getackeld worden.

Als je meer wil weten over de spelregels of als je zelf eens zwerkbal wil spelen, dan kan je de Gargoyles bereiken via hun website, Facebook en op Twitter. Dit weekend zijn ze ook aanwezig op de F.A.C.T.S. beurs in Gent, het perfecte moment om vragen te stellen of een demonstratie te volgen!

Nog enkele beelden van de training