Sambal sprak met de makers van het Tomorrowland-boek

Goed nieuws voor de fans van Tomorrowland: vanaf deze week ligt het Tomorrowland-boek in de boekhandel. Sambal sprak met de makers van het boek.

Vertel eens, hoe vertaal je de sfeer van het festival naar een boek?

Tomorrowland draait natuurlijk om de muziek. Die hebben we in het boek verwerkt door elke bladzijde 25 keer te herhalen. De 25e bladzijde vormt de climax: de letters op die pagina zijn extra groot gedrukt. Madness met hoofdletter M dus.

We hebben gehoord dat je een polsbandje nodig hebt om het boek te kunnen lezen?

Klopt, zonder magisch polsbandje kom je er niet in. Als je het boek opent zonder polsbandje begint Paranoid Android van Radiohead automatisch te spelen. Hierdoor zal onze doelgroep het boek onmiddellijk sluiten.

Zijn de polsbandjes inbegrepen als je het boek koopt?

Nee, de polsbandjes zijn apart verkrijgbaar en kosten 238 euro. Dat lijkt misschien veel, maar voor dat geld kan je wel drie dagen lang genieten van dit magische boek en de bijhorende madness.

Wat gebeurt er met het boek na die drie dagen?

Na die drie dagen zal de Radiohead-muziek non-stop blijven spelen, waardoor de lezer het boek zal willen verbranden.

En dat is de bedoeling?

Inderdaad, want dan volgt de absolute apotheose. Tijdens de verbranding ontstaat een magisch schouwspel van vuurwerk, glitters en regenbogen. Pure madness.

Doordat het boek vernietigd wordt, kunnen we er ook meer verkopen en de mensen extra uitmelken. En daar doen we het uiteindelijk toch voor.

Het Tomorrowland-boek ligt vanaf nu in de winkel en kost 39,99 euro (exclusief polsbandje).

Foto: Lannoo