De dreigingsniveaus uitgelegd met Annemie Struyf

Na de antiterreuracties van gisteren werd in ons land dreigingsniveau 3 afgekondigd. Maar waarvoor staan die verschillende niveaus eigenlijk? We leggen het uit met de hulp van onze goede vriendin Annemie Struyf!

Dreigingsniveau 1: Annemie Struyf ligt te slapen in haar bed

De website van het crisiscentrum legt uit dat bij niveau 1 de dreiging laag is. De persoon (jij dus) die het voorwerp uitmaakt van de analyse is niet bedreigd.

Concreet wil dit zeggen dat Annemie Struyf ligt te slapen in haar bed. De kans dat je haar ziet of hoort is miniem, tenzij je de echtgenoot van Annemie bent. Er is geen speciale actie vereist.

Dreigingsniveau 2: Annemie Struyf gaat naar de bakker

Volgens het crisiscentrum is bij niveau 2 de dreiging tegen jouw persoon gemiddeld.

Concreet betekent dit dat Annemie Struyf naar de bakker gaat. Het is weinig waarschijnlijk dat je haar hoort of ziet, tenzij je in hetzelfde dorp als Annemie woont. Om zeker te zijn ga je beter niet naar de bakker zolang dreigingsniveau 2 van kracht is.

Dreigingsniveau 3: Annemie Struyf komt op tv

Bij niveau 3 is de dreiging tegen jouw persoon ernstig.

Concreet wil dit zeggen dat "Via Annemie" wordt uitgezonden op tv. De kans dat je Annemie Struyf al zappend zal zien of horen is mogelijk en waarschijnlijk. Extra waakzaamheid is aangewezen. Zet de televisie uit en lees een boek.

Dreigingsniveau 4: Annemie Struyf zit naast je in de zetel om livecommentaar te geven op haar programma

Bij niveau 4 is de dreiging tegen jouw persoon zeer ernstig.

Dit betekent dat Annemie Struyf jouw huis is binnengedrongen, de afstandsbediening heeft overmeesterd en naast jou in de zetel zit om live commentaar te geven op haar programma "Via Annemie".

De kans dat je Annemie Struyf ziet of hoort is onvermijdelijk. Probeer te vluchten en verwittig de politie, het leger en Bart De Wever.

Ziezo, hopelijk maakt dat alles een beetje duidelijk