Bué The Warrior vs ROA: street art komt tot leven

Bué The Warrior en ROA zijn allebei Belgische kunstenaars die wereldwijd gekend staan voor hun street art. Dat kunst niet in een museum hoeft te hangen, is door deze twee artiesten ondertussen wel bewezen.

Omdat wij wild zijn van hun werk besloten we hun geschifte creaties tot leven te brengen:

Maar wie is ROA?

ROA houdt zijn identiteit goed geheim. We weten alleen dat hij uit Gent komt en geïnspireerd werd door de muziek van de Beastie Boys en Wu-Tang Clan. Deze interesse in de hiphopcultuur was de basis voor zijn eerste werken.

Street art van ROA in Doel. (Foto: Ekosystem)

Ondertussen is zijn stijl geëvolueerd en staat hij bekend voor de prachtige zwart-wit-tekeningen van dieren. Dat is zijn favoriete onderwerp omdat ze zoveel over de wereld zeggen. Wanneer ROA in het buitenland is probeert hij lokale diersoorten te gebruiken in zijn werk.

unurth

En wie is Bué The Warrior?

Dat is de roepnaam van Gentenaar Dave de Rop, de man achter de meest vrolijke street art ooit. Een groot contrast met de donkere stijl van ROA, en dat maakte het natuurlijk interessant voor ons filmpje.

bue thewarrior

Ook qua persoonlijkheid is er een verschil, want de Rop zit bijvoorbeeld gewoon op de boekenbeurs. Daarnaast werkt hij ook mee aan apps voor kinderen, de focus ligt hierbij op zijn eigen werken.

bue thewarrior

Vrolijk en cartoony is de toon van zijn tekeningen, niet verbazend als je weet dat hij uit een familie van striptekenaars komt. Het doel van zijn kunst is eenvoudig: mensen blij maken. Dat is ook het doel van Sambal en daarom verdiende hij een plaatsje in onze video!

Meer info over deze Belgische talenten: Roa en Bué The Warrior