Brusselse hotspots, getipt door een Berlijnse

De Duitse Sarah Schug ruilde zeven jaar geleden Berlijn in voor Brussel. Omdat ze geen goede Engelstalige website vond met leuke plekken in onze hoofdstad, besloot ze om zelf een blog te starten. Ondertussen lees je op See You There alle alternatieve pareltjes die ons land te bieden heeft.

"Ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat Brussel het nieuwe Berlijn zal worden. Brussel is Brussel, en is zeker op het goede pad."

Portret van Sarah Schug, gemaakt door Joke De Wilde

Als we haar vragen wat ze zo fijn vindt aan Brussel, antwoordt ze steevast de intieme, gezellige sfeer. "Je kunt gewoon naar een willekeurige plek gaan en mensen tegenkomen die je kent. Dat heb je in Berlijn niet.”

“In Brussel is er ook veel ruimte voor nieuwe projecten en vele jonge mensen maken daar gebruik van. De attitude van de jongeren hier vind ik echt geweldig. Is er geen feestje wat ons aanstaat, dan starten we zelfs iets! Een beetje zoals mijn blog begonnen is dus.”

Foto See You There

De hotspots

Voor wie van plan is om onze hoofdstad de komende weken een bezoekje te brengen, tipte Sarah Schug ons enkele verborgen pareltjes.

“Geef Brussel een kans, doe een beetje moeite en probeer verder te kijken dan het stoffige imago van chocolade, bier en wafels. Het is echt de moeite waard!”

Bij dezen:

Uitzicht: Parking 58

Foto Ishkhan Sharoian

“Sinds de zondagse feestjes van Jardin Suspendu is deze plek vrij populair geworden, maar het blijft een van de beste plaatsen om te genieten van een waanzinnig uitzicht over Brussel. Zeker door de week kan je er soms in je eentje rustig genieten van de zonsondergang.”

Concert: Oh My Garden

Foto Mary Manson

“Dit project vind ik echt geweldig. Oh My Garden nodigt bands uit om elke keer in een andere tuin op te treden. De plaatsen zijn beperkt, waardoor er altijd een intieme sfeer hangt. Ze doen ook elke keer moeite om het mooi in te kleden, met lampjes en tapijten. Sfeerbeeldvideo's vind je hier.”

Concept store: FÖR

“Een klein maar gezellige concept store in Elsene. Toen ik in IJsland op vakantie was, ontdekte ik het merk Soley. FÖR is de enige winkel in België die deze schoonheidsproducten verkoopt. Daarnaast organiseren ze regelmatig exposities en hebben ze een mooie kledingcollectie.”

Leesvoer: Théophile’s Papers

Foto Théophile's Papers
Foto Théophile's Paper

“Als je houdt van alles wat geprint is, moet je zeker hier eens naartoe. Théophile’s is klein, maar ze hebben een mooi interieur en een zorgvuldig uitgekozen aanbod van boeken en magazines. Het ligt in een stille buurt vlakbij Vorst en het populaire Bar du Matin.”

Galerij: Super Dakota

Foto Super Dakota

Super Dakota is een van de nieuwe galerijen in Brussel, maar overtuigde me al van het begin van hun kwaliteit. Ze zetten meestal iets jongere talenten in de kijker vanuit België en het buitenland. Zo zag ik er laatst het werk van Manor Grunewald, wat echt top is.”

Groen: Park Tenbosch

Foto @smarksthespots

"Als je de menigte in Terkamerenbos wil ontlopen, is Park Tenbosch een goed alternatief. Het ziet er erg romantisch uit met de mooie hoge hekken rond het park, zoals je vaak in Londen ziet."

"Vooral de beplanting is charmant: kleurrijke bloemen, kleine vijvertjes en hoge bamboeplanten. Supergezellig!”

Meer hotspots en een wekelijkse agenda vind je op haar website.