Ziektehaarden opsporen (en vermijden) met een app

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een app voor. Het onlangs gelanceerde Sickweather bijvoorbeeld laat je toe om te zien waar er ziektehaarden zijn. Als je dat wil, kun je een alert krijgen als je in een zone komt waar - pakweg - veel mensen een lelijke hoest hebben.

De app bestaat voorlopig enkel voor iOS (Apple).

screenshot

Wie naar de website van Sickweather surft, kan een kaart zien met de verspreiding van ziektes op dit moment. Zo leer je dat vandaag bijvoorbeeld de griep lelijk huis aan het houden is in Engeland.

sickweather.com

In een interview met het Amerikaanse online-magazine Mashable vertelde CEO Graham Dodge hoe hij op het idee kwam van Sickweather.

"Twee jaar geleden sukkelde ik met een maagvirus. Ik wist totaal niet of er een virus de ronde deed, of dat ik gewoon een voedselvergiftiging had opgelopen. Daarom keek ik op Facebook rond of ik vrienden had die ook ziek waren."

"Ik vond inderdaad een vriend die krek dezelfde symptomen had als ik. Plots begon het me te dagen dat hier wel iets in zat: wat als ik de data van heel Facebook en Twitter kon doorzoeken naar statussen van mensen die ziek zijn."

sickweather.com

Sickweather speurt naar woorden en uitdrukkingen als "my son has a high fever". 23 symptomen worden opgedeeld in vier grote categorieën: ademhaling, spijsvertering, milieu en kinderziektes.

"Wat Waze is voor verkeer, wil Sickweather zijn voor de verspreiding van besmettelijke ziektes", zegt Dodge.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst