Frozen yogurt maken, poepsimpel!

Drie ingrediënten, that's all it takes om zelf frozen yogurt te maken. Dat moet je ons geen twee keer vertellen...

Frozen yogurt (of froyo in de volksmond) is het nieuwe ijs. Het goddelijke goedje waaide zo'n twee jaar geleden uit de VS over naar België. En dat hebben we grotendeels te danken aan Greet Buytaert en Jo Haegeman, die froyo introduceerden door deel te nemen aan het programma Topstarter.

Moochie is ondertussen een echte hotspot in Gent en Antwerpen. (Foto: Moochie.be)

Oké, de toppings zijn vaak suikerbommetjes, maar froyo zelf is een gezond alternatief voor andere desserts. Het goedje is arm aan calorieën en heeft een laag vet- en suikergehalte.

De toppings, altijd een dilemma. (Foto: Moochie.be)

Maar het allerbelangrijkste: in amper tien minuten staat er al een pot froyo in je eigen diepvries.

De ingrediënten:

  • 700 g Griekse yoghurt
  • 2 volle el fijne suiker (mag meer zijn, als je een zoetebek bent)
  • 1 tl vanille-extract

Alles mooi mengen en een paar uur in de diepvries dumpen. Je roert best om het uur even in het mengsel, zodat het geheel smeuïg blijft en geen ijsblok wordt. Als je een ijsmachine hebt, des te beter.