Wow! Such money! Very value! Vergeet bitcoin, hier is dogecoin!

Nu de virtuele munt bitcoin in vrije val is, is het tijd om ons op een nieuwe hype te storten. Mag ik je voorstellen aan de dogecoin!

Dogecoin is een hersenspinsel van een Australiër en de Amerikaan. De Australiër kwam met het idee op de proppen, de Amerikaanse programmeur werkte het uit.

De dogecoin vloeit voort uit de populaire doge meme. De hoofdrol wordt daarin gespeeld door een superschattig shiba-hondje. Dat hondje, "doge", wordt in allerlei situaties geplaatst, omringd door de meest onbenullige commentaar, in schabouwelijk Engels.

Enkele voorbeelden:

In geen tijd werd de dogecoin razend populair, vooral dankzij Reddit. Hoewel 1 dogecoin maar één tiende van een dollarcent waard is (ofwel 0,00099 dollar), is het nu al de op acht na populairste virtuele munt.

Hoe valt dit succes te verklaren? Door "tipping".

Cryptovalley

In de beginjaren van de bitcoin was het erg gemakkelijk om deze munten te verzamelen, want het ontcijferen en opdiepen van de bitcoins, het zogenoemde "mining", ging nog erg vlot. Tegenwoordig is de bitcoin zoveel waard, dat het als individu onmogelijk is om die manier nog aan bitcoins te geraken.

De internetgemeenschap gaat daarom op zoek naar andere middelen om gebruikers te belonen. Voor kleine klusjes, voor goeie grapjes,... voor al deze dingen kun je "een fooi geven": tipping.

heavy.com

Het succes van dit "tipping" is enorm. 1 dogecoin is op zich waardeloos, maar omdat er bijna 1 miljard (!) dogecoins in omloop zijn, is de waarde van alle munten samen bijna 10 miljoen dollar. En dat allemaal door een meme.

Wow!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst