Wordt Hoplr the next big thing?

"Weet er iemand wie de beste taarten bakt in Gent?" Op die en alle andere vragen krijg je antwoord op Hoplr, een nagelnieuw sociaal platform.

Het logo van Hoplr (Afbeelding: Hoplr.com)

In plaats van te focussen op venues (zoals Foursquare bijvoorbeeld doet), wil deze site mensen uit dezelfde steden en gemeenten met elkaar in contact te brengen. Hoplr is sinds vorige week online, twee jaar nadat de Lokerse ontwikkelaar Jennick Scheerlinck en designer Jonas Heirwegh eraan begonnen te werken. Gebruikers van Hoplr worden beloond: hoe actiever je bent op de site, des te meer punten en badges je spaart.

Afbeelding: Hoplr.com

Zoekertjes, een overzicht van evenementen dit weekend in jouw dorp, of gewoon op zoek naar een goedkope maar goeie loodgieter in je gemeente? Hoplr wil het allemaal bundelen. "We hopen hiermee de sociale link tussen mensen in verschillende steden te versterken", zegt bedenker Scheerlinck (28). "We willen ook detailhandelaars helpen op te boksen tegen internetgiganten zoals Amazon of Bol.com. Vaak zijn ze zich ervan bewust dat ze aanwezig moeten zijn op sociale media, maar weten ze niet goed waar te beginnen. Hoplr kan dan de ideale oplossing zijn om meer lokale klanten te bereiken."

Afbeelding: Hoplr.com

Zoals te verwachten was, zijn de actiefste community's op Hoplr op dit moment Gent en Antwerpen. Ook Lokeren, de thuisstad van pioniers Scheerlinck en Heirwegh doet het logischerwijs goed. Maar ook in gemeenten als pakweg Moerbeke vinden mensen hun weg naar Hoplr.

Afbeelding: Hoplr.com

Via Hoplr - de naam komt van "cityhopping" - spring je eenvoudig van stad naar stad. Dus op zoek naar een leuk adresje om te gaan eten in een stad die je niet kent? Eén adres.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst