Where are they now: Eurosong For Kids 2003

Elf jaar geleden (wat, 11 jaar?!) vervloekte je jezelf ongetwijfeld, omdat je niet muzikaal genoeg was. Terwijl leeftijdsgenootjes onder de vleugels van Bart Peeters en Ilse Van Hoecke hun moment of fame beleefden, keek jij vanuit de zetel naar hun geluk.

Maar hoe zit het nu nog met X!nk, Tonya en Simon MC? Maken die nog altijd muziek? Blijkbaar wel!

X!nk - 'De Vriendschapsband'

Zanger Jonas is nu de frontman van Get Off My Shoes.

Get Off My Shoes (foto: Robin Junior Spiessens)

Broer Niels drumt momenteel bij Warhola. Hola, is dat niet de winnaar van Humo's Rock Rally 2014? Inderdaad! Fun fact: Oliver - 'Shut Up' - van Eurosong For Kids 2008 is daar trouwens de frontman van.


En Niels speelt ook in Radial Sequence én Double Veterans. Druk muzikaal leven.

En dan was er nog de gitarist, Thomas, en zijn broer Philip. Die eerste speelt samen met Niels bij Double Veterans, Philip houdt zich momenteel niet echt met muziek bezig.

Charlotte - 'Hey Kids Hier'

Charlotte schreef ongetwijfeld het meest catchy nummer van Eurosong For Kids 2003. Bij deze onze excuses voor wat je de komende uren niet meer uit je hoofd krijgt! Dit najaar speelt Charlotte de hoofdrol in de musical van The Sound Of Music.

The Sound of Music

Jup, naast Kürt Rogiers!

Tonya - 'Hé Doe Maar Mee'

In 2009 won ze het International Asterisks Music Festival for Children in Macedonië met dit liedje:


De koddige Tonya was toen duidelijk al uitgegroeid tot een knappe jongedame. In 2010 werkte ze nog mee aan het Buitenspeellied van Nickelodeon, samen met niemand minder dan Patje Krimson. En nu? We moeten waarschijnlijk gewoon wachten tot ze nog iets uit haar mouw schudt.

Remi - 'Duizend Dromen'

Remi wou ook nog een vervolg aan zijn carrière breien en deed dat bij Radial Sequence.


Wacht eens, was dat ook niet één van die duizend bands waar Niels van X!nk bij speelt? Een vriendschapsband! (je wist dat het ooit zou komen)

Simon MC - 'Rapklap'

Die kerel, lange haren inclusief, wist wel waar het in het leven om draaide. Hij noemde zich niet voor niets een MC.


Zijn haren zijn af en zijn naam is veranderd naar het iets coolere Simon Grandz. In bovenstaand nummer zegt hij dat zijn studies niets geworden zijn, maar over zijn muziek heeft hij jouw mening duidelijk niet nodig.

Twin Girls - 'Plezier Voor Twee'

De tweeling Daisy en Dana bleven rustig uitbollen. Ze deden nog mee aan de voorrondes van Eurosong 2008, maar dan als Raeven met 'Shut Down The Heat Machine'.


Voor Dana eindigde daar het verhaaltje, maar Daisy kreeg een rolletje in Spoed en daarna als Nona in Thuis (vanaf 1:46):


MOH!

Jelly Pie - 'Groen'

De leden van dit groepje waren 15 jaar toen ze deelnamen aan Eurosong For Kids 2003. Slechts één van hen bleef iets doen met muziek en dat was rapper Seppe.

Hij is nu schilder, illustrator, bezieler van het pulpmagazine Kouwe Koffie én muzikant. Zijn werk kan je trouwens op zijn site volgen.

En dan had je natuurlijk nog die andere...

Martijn ('Ik Word Je Popidool') is tegenwoordig net als Ruth van Jelly Pie journalist, maar over Kia ('Geen Antwoord') en Laura ('Wees Zeker') vonden we niets terug.

Conclusie: 8 van de 16 deelnemers van toen zijn nog altijd met muziek bezig.

Of Eurosong For Kids nu een springplank was... Waarschijnlijk niet . De meesten vonden zichzelf opnieuw uit, al zal het wel een fijne ervaring geweest zijn.

Vooral voor X!nk natuurlijk. Die hadden een eigen stripreeks, speelden als prille tieners op Marktrock en de Lokerse Feesten, brachten 2(!) albums uit en maakten ook nog eens de Vlaamse soundtracks voor Garfield en Ice Age 2.

Dus zeg eens, wat deed jij op die leeftijd, jaloerse snotneus?

Foto header: Belga

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst