Wereldrecordpogingen die fout lopen

Jesus Villa is een ex-Cirque de Soleil-acrobaat en heeft al enkele wereldrecords op zijn palmares. Voor deze stunt wou hij als snelste door tien glazen ruiten springen. Zijn voorbereiding doet niet meteen het beste verhopen.

Misschien lukt het bij zijn echte poging wel. Toch even kijken.

In plaats van het wereldrecord te breken, brak Villa zijn nek bij deze ietwat dwaze sprong. Hij is inmiddels al geopereerd, maar hij wil zijn ziekenhuiskosten met je delen zodat hij zijn ultieme comeback kan maken. Hij begon daarvoor zelfs al een crowdfunding-project.

https://fundrazr.com

Het langste broodje ter wereld werd gemaakt in Iran, 1500 koks hadden twee dagen nodig om een broodje te maken van 1,5 km lang. Spijtig genoeg kon het record niet officieel gemeten worden. Hongerige omstanders hadden hun maag al gevuld met het "record".

dailymail.co.uk

Een Duitser probeert het wereldrecord "kokosnoten breken met de blote hand" aan te vallen. Na enkele seconden is hij genoodzaakt op te geven.

Een Nederlander wil het wereldrecord watermeloen breken aanvallen. Maar met enkel enthousiasme en veel zelfvertrouwen kom je er spijtig genoeg niet...

Er kan veel mislopen bij een wereldrecordpoging, maar een journalisten die in de weg loopt slaat toch wel alles. Hier gaat het mis bij een poging om de grootste zeepbel te maken.

Hier blijft de stuntelige journalist met zijn microfoonkabel haperen achter een replica van de toren van Pisa met Jenga-blokken. Hij was nochtans gewaarschuwd!

Voor Felix Baumgartner vorig jaar zijn wereldrecord vrije val neerzette had Michel Fournier, een 69-jarige Franse luchtvaartkolonel, al een poging ondernomen in 2008. Fournier wou 40 km de lucht in stijgen met een ballon en daarna een vrije val maken van ongeveer 34 km. Zijn recordpoging kostte meer dan 20 miljoen dollar. Maar op de dag van de waarheid steeg de ballon op... zonder Michel aan boord.

In Tomtesterom ging Tom Waes de uitdaging aan om met zijn naam in het Guinness Book of Records te komen. Dat lukte uiteindelijk, maar niet nadat heel wat andere pogingen de mist waren ingegaan.

Hier kun je nog eens de hele aflevering bekijken.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst