7 vreemde kersttradities van over heel de wereld

Kerstmis wordt gevierd over heel de wereld. Wij houden het bij een kerstboom en pakjes, maar in sommige landen gaan ze heel wat verder.

Spanje (Catalonië)

Een kerststal met daarin de traditionele Jezus, Jozef en Maria kent iedereen wel. Maar in Catalonië staat er altijd een vreemd mannetje in de hoek van de kerststal. De "Caganer" is een beeldje van een man die zijn broek aftrekt en zijn grote boodschap doet. De Caganer betekent letterlijk "de kakker". Het beeldje wordt meer en meer gebruikt in andere delen van Spanje en andere landen.

Zweden

Elk jaar rond de kerstperiode wordt er in Gävle een strooien geit geplaatst van zo'n 15 meter hoog. Volgens de traditie proberen de Zweden deze geit in brand te steken, alhoewel de lokale autoriteiten er alles aan doen om dit te vermijden. Toch is men er al 27 keer in geslaagd. Dit jaar trouwens ook, terwijl de stad gehoopt had dat de geit zou blijven staan tot na nieuwjaar.

Japan

Het kerstdiner in Japan is niet een of ander traditioneel gerecht, wel een menu van Kentucky Fried Chicken. In 1974 nam KFC Japan over met een marketingcampagne genaamd "Kentucky for Christmas". Sindsdien is het eten van de kippenvleugels van Colonel Sanders een traditie geworden op kerstavond.

huffingtonpost

India

Door het gebrek aan naaldbomen in India, versieren de Indiërs tijdens de kerstperiode andere soorten bomen zoals bananenbomen of mangobomen.

http://1.bp.blogspot.com/

IJsland

In IJsland vieren ze 13 dagen kerstmis. Vanaf 23 december tot 6 januari is het elke avond kerstfeest. Dat komt door 13 verschillende trollen, de Yule Lads, die leven op een berg. Elke avond komt er één trol de berg af om snoepgoed voor de brave kinderen en rotte aardappelen voor de stoute kinderen te brengen.

Tsjechië

Single vrouwen opgelet! Wil je weten waar je volgend jaar aan toe bent, reis dan naar Tsjechië en vier daar Kerstmis. Elke alleenstaande vrouw gooit op kerstavond haar schoen achterwaarts naar haar voordeur. Als de schoenpunt naar de deur wijst, betekent dit dat ze snel zal trouwen. Anders blijft ze nog een jaartje vrijgezel.

http://fast.swide.com/

Groenland

Waar je zeker niet naartoe moet reizen tijdens de kerstperiode is Groenland. Maanden voor kerstmis worden er vogels (de auksen) in de buik van een zeehond gepropt en onder een rots begraven. Op Kerstmis wordt dit opgegraven, de rotte sappen eruit geperst en opgegeten. Voor de liefhebbers: het gerecht heet kiviak.

wikipedia
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst