Vette doe-het-zelf-vuurwerktrucjes voor oudejaarsavond

Heb je geen vuurwerk meer kunnen scoren voor vanavond? Zit je krap bij kas? Of riskeer je een GAS-boete? Dan zijn dit enkele vette vuurwerktrucjes om zelf te maken!

Spelen met staalwol

De winkels met vuurwerk zijn ondertussen al leeggeplunderd en jij moet je gasten op één of andere manier weten te entertainen. Staalwol is het antwoord.

mymodernmet.com

Wat je nodig hebt is wat staalwol, kabel en een klopper.

photoextremist.com

Poepsimpel om te maken. Zorg er best voor dat je helemaal bedekt bent (ook je ogen) en voer dit bij voorkeur uit op asfalt zodat er geen gras of struiken vuur kunnen vatten. Oh, en hou toeschouwers op een veilige afstand.

Schrijven met sterretjes

designboom.com

Nog een coole truc waar je meer leuke herinneringen aan overhoudt dan brandwonden (hopelijk) is het schrijven met sterretjes. Je weet wel, die stokjes waar vuurspetters van afvliegen en men altijd in een taart ramt. Het zit 'm in de pols... en de sluitertijd van je camera.

Het komt er op neer je focus uit te zetten en de sluitertijd van je camera te verlengen. Heb je geen state of the art cameratoestel, dan kun je een van deze apps downloaden en met je smartphone foto's maken.

De don't-try-this-at-home-speech zullen we overlaten aan je moeder, maar euh... gebruik je gezond verstand, ok?

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst