Verrijst Tupac vandaag uit de doden?

Was de dood vanTupac Shakur in 1996 dan uiteindelijk toch één grote verdwijntruc? Het welles-nietes-spelletje lijkt nog steeds niet afgelopen. Heel wat fans en liefhebbers van de betere complottheorie blijven ervan overtuigd dat de Amerikaanse rapper nog altijd leeft.

Vandaag zouden ze eindelijk gelijk kunnen krijgen, als we de meest hardnekkige complottheorie mogen geloven tenminste. En neen, we hebben het niet over een nieuwe stunt met een hologram zoals op Coachella in 2012.

Coachella 2012

Boeken uit de 16e eeuw bewijzen het!

Hoe zit deze crazy theorie in elkaar? Wel, 16 juni is de verjaardag van Tupac Shakur, en dit jaar zou hij 43 worden. Niets bijzonders, zou je denken, maar dat is buiten de boeken van Niccolò Machiavelli (een belangrijke politieke denker uit de 16e eeuw) gerekend.

Tijdens zijn verblijf in de gevangenis had Tupac tijd genoeg om rustig te lezen en de boeken "De vorst" en "De kunst van het oorlogvoeren" van Machiavelli had hij naar het schijnt op zijn nachtkastje liggen.

En wat staat daarin in te lezen? "Om je vijanden te slim af te zijn kun je bestje eigen dood in scène zetten. Liefst tijdens je 25e levensjaar, om daarna op je 43e terug te keren".

Het laatste album van Tupac.

Maar het kan nog straffer! Tupac veranderde zijn artiestennaam tijdens zijn gevangenisstraf, een klein jaar voor zijn dood, naar... Makaveli.

Of zoals hij het zelf zegt in de openigszin van Ghost: "The only way for me to come back is by Makaveli".

Wel, gefeliciteerd Tupac, en kom nu maar weer gewoon te voorschijn.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst