Utopia, extremer dan Big Brother, is groot succes

Nederland is in de ban van de nieuwe televisieserie, Utopia, het nieuwste hersenspinsel van John "Big Brother" De Mol. In Utopia worden 15 mensen samengebracht op een stuk land waar ze één jaar lang samen moeten leven. Ze beschikken enkel over een gsm met 25 euro beltegoed, een loods zonder verwarming, wat dieren en landbouwgrond. Om de eerste periode te overbruggen krijgen de bewoners een kluisje met geld waar ze spaarzaam mee moeten omspringen.

De deelnemers moeten een jaar lang samenwerken en een gemeenschap opbouwen. In Utopia zijn er geen regels, geen wetten en geen machtsverhouding. De deelnemers beslissen zelf hoe ze het aanpakken.

De deelnemers

Eén van de merkwaardigste deelnemer is Rienke. Rienke koos zelf enkele jaren terug om als zwerver te leven en verplaatst zich in Utopia en daarbuiten ook enkel blootsvoets. Hij werd dan ook kwaad wanneer er veel geld werd uitgegeven aan matrassen.

Paul is dan weer een aannemer en vader van 4 kinderen. Paul huilde door het missen van zijn vrouw, maar na enkele dagen dook deze video op...

De stoere Harold en Hakim hebben het na amper twee weken al lastig en dreigden ermee naar huis te vertrekken. Maar de regie kon hen overhalen om toch door te zetten.

De levens van de deelnemers worden continu gefilmd, dus ook als een zekere Ruud zijn bad neemt.

Ook 's nachts blijft de camera doorlopen, zo kregen we een grappig moment te zien toen Ruud wakkerschoot en begon te roepen. Een nachtmerrie.

Dit zijn alle deelnemers die momenteel in Utopia aanwezig zijn. Om de maand worden er drie deelnemers in de gevarenzone gestemd door de bewoners waarna ze vervangen kunnen worden door andere mensen die zich nog kunnen inschrijven voor het programma.

Geld verdienen

De Utopianen moeten geld verdienen om te kunnen overleven. Zo organiseerden ze al rondleidingen en komt er ook een optreden van Miss Montreal. Giorgio heeft grotere plannen. Hij wil deze zomer een mega-festival organiseren op de grond van Utopia. Hij ziet in gedachten de miljoenen al op zijn bankrekening staan.

Hakim wil dan weer met zijn oliebollen geld verdienen, terwijl Emil met een polaroidcamera foto's verkoopt van de mensen die Utopia komen bezoeken. Hakim wil dit weekend nog werken aan de loods en de buitenplaats, maandag wil hij beginnen met het opzetten van het pannenkoekenhuis.

Kijkcijfers

Op 31 december namen de deelnemers hun intrek op het landgoed en op 6 januari gingen ze live op televisie. Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders waren aan de buis gekluisterd, na een week liggen de kijkcijfers nog steeds verbazingwekkend hoog. Elke werkdag kijken ongeveer 1,3 miljoen mensen naar het programma op SBS 6. Het is het best bekeken programma van de zender.

Ook in Vlaanderen kun je Utopia volgen, want alles is 24/24 te bekijken via de livestream.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst