Eindelijk goed nieuws

"Gay Pride lights up Moscow's Red Square". Wait, what? Een erg onwaarschijnlijke headline, gecombineerd met een filmpje op Youtube om de geloofwaardigheid nog op te krikken. Dat zagen we op Unhatenews, een website met als ondertitel "the news you would like to see".

Ook andere berichten op de "nieuwssite" zorgden bij ons voor een frons en een glimlach tegelijk.

Foto: unhatenews.com

Behalve de satirische versie, brengt de website ook de harde waarheid over het onderwerp. Zo krijg je onder de titel "Illegal immigrant Juanito, running for governor of Arizona" mee dat migranten nog al te vaak gediscrimineerd worden en in het illegale arbeidscircuit terecht komen.

Wij vinden het in ieder geval een mooi initiatief om de alomtegenwoordige verzuring te bestrijden met utopische berichtgeving over de problemen van deze tijd. Zo zouden we zelf ook graag dingen lezen als "Politici voeren geen campagne meer en werken zich zeker tot 25 mei te pletter" of "Crisis eindelijk voorbij!"

De website is een initiatief van Benetton, een kledingmerk dat al jaren uitblinkt met ethisch correcte campagnes maar diezelfde campagnes al eens als een boemerang in het gezicht terugkrijgt. Zo bleek vorig jaar dat Benetton kleren liet maken in een sweatshop in Bangladesh waar bijna vierhonderd arbeiders het leven lieten toen het gebouw instortte.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst