Een eerbetoon aan de meest geflipte tribute bands

Soms is de kopie beter dan het origineel, maar bij tribute bands is dat zelden het geval. Toch hebben wij ons smakelijk geamuseerd met volgende bands. Ofwel dankzij hun naam, die herinneringen oproept aan de betere porn spoofs, ofwel omdat er duidelijk een hoek af is.

Chicks with Dixie

We beginnen met een band buiten categorie. Chicks with Dixie zet zichzelf in de markt als een she-male/travestiet-versie van de countrymeidengroep Dixie Chicks, maar buiten deze wat dubieuze website om de groep te boeken is er niks over hen te vinden. Toch goed geprobeerd, jongens! Euh, meisjes! Of nee? Ach, laat maar.

bigugly.com/chickswithdixie/

Red Hot Chilli Pipers

"Bagpipes with attitude", zo prijzen de Red Hot Chilli Pipers, inderdaad met dubbele l, zichzelf aan. De link met de originele Red Hot Chili Pepers is magertjes, maar je kunt van de Pipers wel alle rockklassiekers verwachten met een hoofdrol voor de doedelzak.

Mini Kiss

Mini Kiss is de bekendste covergroep van glamrockband Kiss, maar dan gekrompen in de was. Oprichter Joey Fatale was maar 132 centimeter groot en ook zijn andere bandleden waren allemaal dwergen. Joey stierf in 2011, maar bij Mini Kiss zijn ze van geen kleintje vervaard en gaan ze onverminderd voort.

No Way Sis

Volgens Noel Gallagher is No Way Sis "de beste band ter wereld na Oasis". Deze coverband kreeg zo de ridderslag van de norse broers (en zelfs een gouden Les Paul-gitaar als cadeau), maar No Way Sis heeft dan ook een stevige reputatie. De groep stond een paar keer op Top of the Pops en bestormde met "I'd like to teach the world to sing" (geen nummer van Oasis trouwens) zelfs de hitlijsten.

Lez Zeppelin

Of ze ook allemaal lesbisch ("lez") zijn, is niet duidelijk, maar Lez Zeppelin profileert zich wel als de populairste vrouwencovergroep van Led Zeppelin. Slecht klinkt het alvast niet.

AC / DShe

Bij AC / DShe tappen ze uit hetzelfde vaatje als Lez Zeppelin. Bonuspunten omdat de Angus Young met dienst zich helemaal inleeft en ook een schooljongensbroek draagt.

IESE / DAASE

Van AC / DShe is het een kleine stap naar IESE / DAASE, de trots van België. De jongens touren al bijna tien jaar door België met hun AC / DC-coverband. Ze deden enkele jaren geleden zelfs mee aan het volkomen vergeten VTM-programma "My name is".

Flink 82

Nog uit België is Flink 82, een tribute band van Blink 182, drie knapen die -naar wij vermoeden- in 1982 geboren zijn.

Nearvana

Nirvana mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Nearvana doen het meest hun best, met authentieke kleren en al, en verdienen daarom hun plaats in deze lijst.

The Misfats

We dalen opnieuw af naar het absurde met de Misfats, "the world's fattest Misfits Cover Band". De Misfits waren een Amerikaanse punkband die in Europa al lang de vergetelheid is in gesukkeld. De Misfats daarentegen zullen we nooit vergeten.

Mötörheadache

Wij krijgen al hoofdpijn van Mötörhead zelf, wat moet dan dan niet zijn met hun kleine broertje Mötörheadache. De snor van de Lemmy met dienst is top, zijn zangkwaliteiten zijn dat helaas niet.

Camp David

Wie bij Camp David alleen maar denkt aan het buitenverblijf van de Amerikaanse president heeft nog nooit naar deze David Bowie-imitator geluisterd. Zijn stem en accent zijn er in ieder geval boenk op.

Antarctic Monkeys

De absolute tegenpool, jawel, van de Arctic Monkeys zijn deAntarctic Monkeys helemaal niet. De groep mag zich immers de officiële covergroep van de Arctic Monkeys doen. Goeie stem, goeie begeleiding, goeie tribute act.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst