Is Tongeren dan wel veilig genoeg voor schoolreizen?

Een basisschool uit Hasselt heeft hun jaarlijkse uitstap naar Brussel geannuleerd. Ze doen dit omdat de directeur vreest voor een terreuraanslag. De directie moest dan ook snel op zoek naar een gat waar niks gebeurt: Tongeren. Maar is Tongeren echt wel zo veilig als iedereen denkt?

Dreiging 1: ISIS

ISIS Tongeren voert schaamteloos promotie

Als je dacht de terroristen van ISIS te kunnen ontlopen in Tongeren dan heb je het goed mis! Volgens de gerenommeerde bron 'internetgazet' zou de terreurbeweging zijn intrek genomen hebben in de Sint-Truidersteenweg. Zelf beweert de groep dat de naam staat voor "Integratie Senioren In de Samenleving" maar de propaganda op hun site zegt genoeg:

Het doelpubliek tot wie ISIS zich richt is zeer divers. Zowel senioren als jongere gezinnen, éénpersoonshuishoudens als grotere gezinnen kunnen bij ons terecht, ongeacht afkomst, filosofische of godsdienstige overtuiging.

— De site van ISIS Tongeren

Met andere woorden: niemand is veilig!

Dreiging 2: marginalen

De paringsdans van de gemiddelde Tongenaar

Een snelle blik op het nieuws en het nachtleven in Tongeren zegt genoeg: dit is het mekka voor marginalen. Opletten dus want iedereen zonder nektapijt en trainingspak is een mogelijk doelwit. Hopelijk brengen de leerkrachten genoeg Cara Pils mee om de wilde marginalen in bedwang te houden.

Dreiging 3: De Romeinen

Bloeddorstige Romeinen houden een kleine toerist gevangen

Vroeger was de dreiging van de Romeinen iets groter, maar toch mag je ze niet onderschatten. Ze lijken onschuldig wanneer ze toeristen vermaken naast het Colosseum maar niks is minder waar!

Wij raden dan ook aan om het Gallo-Romeins museum te vermijden. Er zijn gelukkig genoeg andere trekpleisters in Tongeren zoals het standbeeld van Ambiorix en euh ...

Dreiging 4: De verveling

De schooluitstap naar Tongeren zal 2 dagen duren, wat volgens ons ongeveer 1,9 dagen te veel is. Na het bezoek aan het Gallo-Romeins museum is er niks meer te doen in Tongeren, waarna de verveling toeslaat. Wij geven het 24 uur voor de leerlingen compleet krankzinnig worden.

Prettige reis!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst