Tomas Hoste: met de GoPro door Utah

Hij is 18 en Vlaming, de maker van de video die GoPro vandaag op zijn website verkoos tot "video van de dag". Tomas Hoste maakte een adembenemend filmpje van de landschappen die hij tegenkwam op zijn roadtrip door de Amerikaanse staat Utah.

"Al was het niet vanzelfsprekend", vertelt Tomas ons. "We moesten de koude overwinnen. We waren er in de winter, in een streek die op 2000 meter hoogte ligt. Het waaide voortdurend, er lag sneeuw en de temperatuur schommelde rond de -15°C... en dat terwijl het voor mijn drone volgens de handleiding niet kouder mocht zijn dan -10°C. En dan moet je je nog zo stil mogelijk houden om die helikopter te besturen zonder beven."

Deze lente al gaat Tomas terug naar Utah. "Om een tweede deel te maken. Al zal het dan net wel het windy season zijn, dus het zal weer een uitdaging worden om daar met het helikoptertje te vliegen. We hebben nog geen concrete plaatsen gepland, maar we willen deze keer naar minder bekende gebieden waar nog maar weinig mensen geweest zijn."

Tomas Hoste

Of hij nog een tip heeft voor andere avontuurlijke filmers? "Altijd de plaatselijke wetgeving proberen te achterhalen. Je wil niet dat de politie plots naast je staat, en je moet stoppen met filmen."

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst