Pest de NSA eens

11 februari 2014 moet de geschiedenisboeken ingaan als "The Day We Fought Back". Dat is toch de ambitie van meer dan 5000 organisaties en internetbedrijven, waaronder Reddit, Mozilla en Tumblr. Zij bundelen de krachten in een massaal online protest tegen de praktijken van de NSA, de organisatie die tijdens het flirten met je privacy al eens een pilletje Rohypnol in haar drankje durft gooien.

Via de website TheDayWeFightBack worden alle webmasters opgeroepen om een banner aan hun website toe te voegen.

thedaywefightback.org

Ook doodgewone surfers zoals u en ik worden aangespoord om hun avatar te wijzigen. De site wil ook tal van memes loslaten op Facebook , om mensen bewust te maken van het feit dat Big Brother altijd en overal meekijkt over je schouder.

thedaywefightback.org

Op Twitter wordt dan weer de hashtag #stopspying voorgesteld. Wie de NSA écht te slim af wil zijn, blijft beter ver weg van smartphones, laptops, tablets en camera's. Gelukkig zijn er nog old skool opties.

Zo is een selfie met een Polaroid een prima alternatief voor Snapchat.

Ook tweeten kan zonder dat de NSA meeleest. Dat bewijst de hashtag #handgeschreventweets. Al kampt dat fenomeen nog met een paar kinderziektes.

Instagram? Geen probleem!

Wie toch geen dagje zonder internet kan, kan de NSA maar beter even aan het lijntje houden met nietszeggende posts op Facebook, waarin de woorden waarnaar het National Security Agency speurt staan. Deze site helpt je met het opstellen van onschuldige berichten die door de NSA meteen als "verdacht" gemarkeerd zullen worden.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst