The Big Draw in Antwerpen zet iedereen aan het tekenen

Het tekenfestival The Big Draw neemt deze week de stad Antwerpen eens goed onder handen. Nog tot en met zondag stikt de koekenstad van tekenaars die hun kunsten tonen.

Straten, musea, bibliotheken, etalages en andere openbare plaatsen worden voorzien van knappe illustraties. In het totaal kan je op 90 locaties terecht voor workshops, live tekensessies, lezingen en expo's.

The Big Walk

Eén van de activiteiten is The Big Walk, een wandeling langs winkeletalages waarop kunstenaars zich uitleefden. Zo nam Storms Creative Café Schilling onder handen:

Katrijn Jacobs pimpte de etalage van Tafel Van Amandine:

En illustratrice Tja Ling ging met haar stiften naar Restaurant Juliette:

Foto: www.facebook.com/tjaling
Foto: www.facebook.com/tjaling

Muurtekeningen

Ook binnenmuren zijn niet veilig voor The Big Draw. Illustrator Jangojim maakt vandaag een muurtekening in de Permeke-bibliotheek.


De tekeningen van Ward Zwart verschenen al in De Standaard Magazine, Weekend Knack en The New York Times. Eerder deze week schudde hij een tekening uit zijn mouwen op de muren van het Trix Café:

"Eigenlijk ben ik gewoon begonnen met wat te schetsen en dan zie ik wat er op de muur past. […] Op die manier blijft het ook voor mezelf spannend. Anders vind ik het rap saai. En zo ga ik meestal te werk."

Ward Zwart @ TRIXcafé #thebigdraw #workinprogress

Een foto die is geplaatst door Niels Geybels (@sqncs) op


Zin gekregen om te gaan kijken? Je vindt het volledige festivalprogramma op de website van The Big Draw

Foto header: kunstwerkt.be

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst