Loezen! Tieten! Prammen!

Vandaag vieren we de Dag van het Decolleté! Dat is fijn. Ja, best oké! Een boezem is mooi. Wij, vrouwen, kijken daar ook graag naar. (gelukkig, het is zowat het eerste dat we elke ochtend zien) Helemaal niks mis mee.

Dus als P-magazine nu voor de tweede keer op rij met een wedstrijd op de proppen komt zodat elke vrouw met een stel prammen een foto van haar decolleté op internet smijt, dan ga ik ook niet klagen. Als je het vrouwonvriendelijk vindt, doe je gewoon niet mee en ga je verder met je dag.

Ikzelf show niet vaak met mijn decolleté. Vooral omdat het bij mij niet veel bijzonders is en dat valt extra op als ik iets diep uitgesneden draag. Dan krijg ik prompt de opmerking of ik een push-up-bh draag. AS IF!

Al beschouw ik dat wel als een compliment. Jawel, deze naïeve doos ziet nog altijd het goeie in de mens.

Maar mannen, het is niet omdat ìk daar geen probleem mee heb, dat ik voor iedereen met borsten spreek. Die van mij hebben een goed formaat, ik moet niet klagen.

Ik heb het over die andere categorieën: de Justine Henins onder ons of degene die het ongewild met een cupje meer moeten doen. Zijn die wel oké met een Dag van het Décolleté? Waarschijnlijk niet.

Als je niets hebt om te tonen, is een dag die enkel op een decolleté focust erg confronterend. Stel je maar eens een Dag van de Vrouwelijke Snor voor. Géén kat die daarop zit te wachten.

Of als je niet meer weet waar je je borsten moet steken, is het dan wel nog leuk? "Hé, doe je mee aan de Dag van het Decolleté?" - "Nee. Verdomme, voor de duizendste keer NEE!" Ze moeten toch geen harnas dragen?!

Iedereen heeft zijn eigen lichaam en mag daar zo veel over klagen als nodig is, maar het is geen stom idee om wat kalmer aan te doen als het over tietjes gaat. Wij leuteren ook geen uren over jullie pielewiet.

Plus: sommige vrouwen hebben een mooie kont. Vergeet dat niet. Vergeet alsjeblieft de kont niet.

En jij? Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Klein, groot, krom of gekarteld?

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst