Syriërs eten leeuw uit de zoo op om te overleven

Het is pijnlijk stil rond de burgeroorlog in Syrië, maar de situatie is nog altijd schrijnend. Vandaag dook een foto op die je toch weer even doet slikken. De hongersnood in het geteisterde land is zo groot dat rebellen de leeuw uit de zoo van Damascus hebben gevild om op te kunnen eten.

Hoewel de Verenigde Naties in oktober 3,3 miljoen Syriërs eten bezorgd hebben, blijven heel wat gebieden verstoken van eten. De geestelijken vaardigden onlangs het verbod uit voor de gelovigen om honden en katten op te eten.

Nog meer extreme overlevers

Marco Lavoie

Marco Lavoie is een 44-jarige Canadees die drie maanden lang ronddwaalde door de wildernis. Een beer had de kampeerplaats van Marco vernield en zijn kano kapot gemaakt. Het enige wat Marco nog had was... zijn Duitse herder.

Uiteindelijk zag Marco maar één uitweg om te overleven: hij moest zijn trouwe viervoeter opeten. "Hij heeft het overleefd, omdat hij de juiste beslissing nam", zegt survival expert André François Bourbeau. "Het is geen schande dat hij zijn hond heeft opgegeten."

Een van de beroemdste overlevingsverhalen dateert uit 1972. Een vliegtuig crashte in de Andes, de grens tussen Argentinië en Chili. De enige manier waardoor de passagiers, de meeste lid van hetzelfde rugbyteam, konden overleven, was door hun overleden medereizigers op te eten. 16 mannen werden na 72 gruwelijke dagen gered.

Van het verhaal van de Andes Survivors werd in 1993 een film gemaakt. Bekijk hieronder de trailer.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst