Studenten tippen studenten: Leuven

Het nieuwe academiejaar is begonnen, tijd om opnieuw de fakbar, de snackbar of de koffiebar in te duiken!We willen je graag een paar goeie locaties meegeven om te eten, drinken en feesten, maar wie zijn wij om tips te geven? Dat laten we liever over aan de ervaringsdeskundigen: de homo studentikosus.

In deel twee gaan we naar Leuven (deel één over Antwerpen vind je hier). We doken in Foursquare en Yelp en zochten de beste tips van en voor de Leuvense student!

The Seven Oaks

Hét afterparty-hol van Leuven. Voor 1 uur valt er niet veel te beleven, daarna loopt deze bierkelder al snel vol. Foute muziek, jenever en veel bier zijn de sleutelwoorden van The Seven Oaks.

Flickr Erasmus en Flandes

"Extremely fun place with great tequila shots, 'wrong' music and always a party."

— Wouter D. - Foursquare

"Amper tot geen bereik. Spreek niet af met iemand wanneer je je al in de 7oaks bevindt. Je zal de honderden smsen pas ontvangen wanneer je rond een uur of 7 buitenstrompelt."

— Laura V. - Foursquare

"Donker kot, maar wel plezant, altijd verschieten als ge buitenkomt en het al klaar is, try the wodka - home made red bull"

— Toon M. - Foursquare

De Werf

Goedkoop, snel en populair bij de hippe student. Brood krijg je er in een broodzak, koffie in een thermoskan en de website is lekker oldskool. Perfecte locatie om de dag goed in te zetten na een zware feestnacht. Bestel gerust een ontbijt om twee uur in de namiddag, je wordt er niet scheef voor bekeken.

"Lekker, gezellig en lage prijzen. De homemade vruchten ice tea en vegetarische wraps zijn een aanrader."

— Evelien - Foursquare

"Groot ontbijt met werfkoffie: doen!"

— Niels V. - Foursquare

"Maar vanwaar komt die naam de werf nu eigenlijk? Als je er eens bent geweest zul je het wel snel doorhebben. Overal zijn er hamers, emmers, *ander bouwmateriaal* terug te vinden die dit studentenrestaurant zijn naam geeft."

— Zouk P. - Foursquare

Downtown Jack

Gigantische speeltuin voor studenten. In de Amerikaans ingerichte hal kan je poolen, airhockey spelen, pokeren of gewoon een hamburger eten.

Downtown Jack (Facebook)

"Begin de avond in Leuven met wat pintjes en wat spelletjes kicker!"

— Thijs L. - Foursquare

"The coolest pool & snooker bar in town"

— Guy K. - Foursquare

Huis Der Rechten

Fakbar van de rechtenstudenten, bekend om zijn plakkende vloer, sappige geuren en algemene marginaliteit. Zoals het hoort in een fakbar, dus.

HDR (Facebook)

"Stinkt hier naar verrot tandvlees en paardenstront door elkaar"

— Stefanie D. - Foursquare

"Gratis halve liter op uw verjaardag! (Plus nog een gratis halve liter als je die eerste ad fundum drinkt al staande op de toog)."

— Simon O. - Foursquare

Het Depot

Kleine muziektempel op het Martelarenplein. Wees vriendelijk voor het personeel, want dat bestaat vooral uit arme studenten die vrijwilligerswerk doen om hun concerttickets te verdienen.

"Normaal wordt iedere eerste woensdag van de maand hun foyer opengesteld voor een gratis Open Mic avond. Aanrader!"

— Jan - Foursquare

"Eén van de leukste plekjes van Leuven! Topzaaltje en topbar! Tooghangen is hier bijna even leuk als de optredens zelf. Steeds gemoedelijke sfeer!"

— Jan - Foursquare

Foto header: nieuws.kuleuven.be

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst