Studenten tippen studenten: Antwerpen

Het nieuwe academiejaar is begonnen, tijd om opnieuw de fakbar, de snackbar of de koffiebar in te duiken!We willen je graag een paar goeie locaties meegeven om te eten, drinken en feesten, maar wie zijn wij om tips te geven? Dat laten we liever over aan de ervaringsdeskundigen: de homo studentikosus.

Antwerpen is de eerste studentenstad die we onder de loep nemen. We doken in Foursquare en Yelp en gingen op zoek naar de beste tips van en voor studenten van de koekenstad.

Broodjeszaak Jean-Pierre

Legendarisch winkeltje aan de Stadscampus van de UA, beroemd om zijn verse cake en broodjes met licht pikante saus. Jean-Pierre, door studenten den JP genoemd, is de held van deze zaak."Ik kan niet bij Jean Pierre passeren zonder er een stuk cake te kopen. Damn man, this is the real shit. De bediening zijn een bende gepensioneerden die volgens mij die cake zelf maken. Zalig. Altijd klaar voor een klapke en een zwanske. Dit is als thuiskomen."

— Audrey M. - Yelp

"Lekkere smoskes, veel soorten cake en als ge chance hebt doet de Jean Pierre is een klapke me u."

— Didier - Foursquare

"Iedere student, maar eigenlijk iedereen die in Antwerpen vertoeft, zou een keer bij Jean-Pierre moeten zijn geweest."

— Lisa - Yelp

Score van 4,5/5 op Yelp en 8,7 op Foursquare.

Koffiebar Vandoag is 't

Kleine maar fijne koffiebar knal in de studentenbuurt, op wandelafstand van de Ossenmarkt. Elke dag hebben ze een andere special, aangekondigd op het "Vandoag is 't"-bord aan de ingang. Populair bij studenten én proffen.

"A delicious place, full of dreams, rainbows and unicorns. The Central Perk of Antwerp."

— Charlotte V. - Foursquare
https://claudiagoesabroad.wordpress.com

"Of je nu gaat voor een klassieke espresso of een latte met gecrunchde Maltesers, alles is hier top. Korting op take-away en de prijzen zijn aangepast aan studenten."

— Emilie F. - Yelp

"De koffiebar met de meest sympathieke eigenaar van 't stad! Als student zit ik hier ongeveer iedere dag, het is haast sterker dan mezelf. [...] Je mag er je eigen boordje/boterhammen nuttigen, een enorme plus."

— Jolien H. - Yelp

Score van 4/5 op Yelp en 9,2/10 op Foursquare.

Café Korsakov

Hippe staminee op het Mechelseplein. Overdag kan je er terecht voor een snelle hap, maar 's avonds en 's nachts komt "de Korsa" pas echt tot leven. Bij het buitengaan wel uitkijken dat je niet onder tram 7 waggelt.

Korsakov Facebook

"Schoon volk achter den toog. Vintage meubels, afgeblakerd behang, een supercoole draaitrap, hout, mogelijkheid tot vette optredens, ..."

— Maud N. - Yelp

"Het syndroom van Korsakov is een blijvende geheugenstoornis die voornamelijk veroorzaakt wordt door langdurig overmatig alcoholgebruik."

— Tom C. - Foursquare

"Superleuke mengelmoes van verschillende type mensen, veel schoon volk en leuke stijlen. Hier raak je ook steeds opnieuw met nieuwe personen aan de praat, vaak erg boeiend!"

— Arthur V. - Yelp

Score van 4/5 op Yelp en 8 op Foursquare.

Restaurant Da Giovanni

Door sommigen de McDonalds onder de Italiaanse restaurants genoemd. De "Italiaanse" obers, wiens hemden zijn gemaakt van dezelfde stof als de tafellakens, lokken er voorbijgangers naar binnen met een zwierige Buon giorno of Prego! Prego!.

Het grootste voordeel van "Da Gio" is de prijs: studenten krijgen 20% korting. Over het eten zijn de meningen verdeeld.

"I don't understand why people eat here. Pizza is not that good, service is mediocre, they only want your money. AND THEY AREN'T EVEN ITALIAN. Go to Leonardo Da Vinci near the central station!"

— Luc T. - Foursquare
Cityplug

"Zalig Italiaans restaurant op de Groenplaats van Antwerpen. Lekkere pasta's en pizza's! Vergeet vooral uw studentenkaart niet te tonen, korting verzekerd! Smakelijk!"

— Lisa N. - Foursquare

"Iets snel, goedkoop en lekker eten: JA. Uitgebreid, culinair en gezellig tafelen: NEE."

— Jan D. - Yelp

Score van 3/5 op Yelp en 7,5 op Foursquare.

Stadswaag

Natuurlijke biotoop van de Antwerpse student. Het kleine pleintje is omgeven door tal van drukbezochte studentencafés zoals Dolce Vita en Klimax. Extra pluspunt: je kan er jezelf teut zuipen tussen pittoreske middeleeuwse gebouwen. Altijd mooi meegenomen!

"Cantus, kiesweek, doop, kroegentocht, ... Altijd fijn om op de Stadswaag te zijn."

— Studentenclub Lingua - Foursquare

"Tegen katers: lees gedicht "Pijnfuif " van Gust Gils op de gevel van café Köln."

— Adalace J. - Foursquare

"Zing geen cantusliederen om 3u 's morgens, de buren vinden dat niet zo leuk."

— Yorick D. - Foursquare

Headerfoto: Gent Blogt

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst