Straf verhaal: een dorp vol zedendeliquenten

In Florida, op 5 km van Pahokee, ligt een dorpje waar enkel zedendelinquenten wonen. Ze troepen niet samen omdat ze dat willen, ze zijn gewoon nergens anders welkom.

Miracle Village

De regels voor zogenaamde ‘sex offenders’ zijn nergens mals, en zeker niet in Florida. Na je straftijd mag je niet meer in de buurt van kinderen wonen. En als je dan toch een woning in een kinderloze buurt gevonden hebt, dan weigeren verhuurders je vaak. Niemand wil een verkrachter als buur. Daarom worden velen onder hen ook dakloos.

En toen was Miracle Village er!

Sinds 2009 kunnen die mensen terecht in Miracle Village, een dorp/park met een honderdtal inwoners. Dominee Dick Witherow werd zes jaar geleden beheerder van het dorp en stelde de gezinnen die er toen woonden voor om te verhuizen.

Dick Witherow

Het stadsbestuur van Pahokee vond dat niet zo grappig, maar kon er niets aan doen. Miracle Village ligt buiten hun stadsgrenzen en dus heeft Pahokee er niets te zeggen.

Wie woont daar nu allemaal?

De dominee zelf natuurlijk. Toen Witherow 18-jaar was, maakte hij zijn 14-jarige vriendinnetje (en ondertussen zijn huidige vrouw) zwanger. Vandaag zou hij daarom sowieso zelf in Miracle Village eindigen.

De kapel

Verder woont er ook iemand die als 18-jarige seks had met zijn 16-jarig vriendinnetje. Hij woont daar nu met zijn moeder, want die wou hem niet alleen laten.

Maar er zijn ook andere mensen. Een vrouw die haar kinderen misbruikte, een man die seks had met zijn jongere broertje...

Niet elke zedendelinquent kan daar zomaar gaan wonen

Er zijn regels: wie een gewelddadig zedenmisdrijf beging of een pedofiel is, mag niet binnen. Al wonen er wel mensen die kinderen misbruikt hebben of kinderporno hadden...

Miracle Village

The New York Times maakte een korte documentaire over deze vreemde community:

Steeds meer mensen vragen zich ondertussen luidop af of de regels voor mensen die hun straf hebben uitgezeten niet kunnen versoepelen. In sommige gevallen zijn de misdaden vergeten, maar niet vergeven.

Straf.

Foto header: Matthew 25 Ministries

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst