Straf verhaal! Geraakt door een meteoriet

Dik 60 jaar geleden deed Ann Hodges uit Alabama een dutje op haar zetel, tot er iets uit de lucht kwam vallen. Een meteoriet knalde door het dak, ketste af op een radio en raakte haar in de heup.

Daarmee werd Ann in één klap de eerste en enige persoon ooit die werd geraakt door een meteoriet. Dit is het verhaal van een vreemde dag in november 1954:

Foto: Jay Leviton/Getty Images

De Russen zijn daar!

De inwoners van Sylacauga, een klein dorpje in Alabama, beschreven het vallende object als een rode lichtbal met een lange rookpluim. Sommigen dachten dat een vliegtuig neerstortte, anderen vermoedden dat de Russen er voor iets tussen zaten.

Een menigte verzamelde zich voor het huis van Ann. In 1954 was Amerika in de ban van de Koude Oorlog en de schrik zat er goed in. De lokale politie nam de rots in beslag en bracht het ding naar het leger. Die bevestigde dat het om een meteoriet ging.

Orkaan, overstroming én blikseminslag

Even tussendoor: de kans dat er een meteoriet op je kop valt is kleiner dan de kans dat je het slachtoffer wordt van een orkaan, een overstroming en een blikseminslag. Tegelijk.

Dan toch liever de Lotto winnen.

Mine! Mine! Mine!

Maar van wie was die meteoriet nu? De rots werd in de eerste plaats teruggegeven aan Ann Hodges. Maar Birdie Guy, de huisbazin van Ann, rook haar kans. De meteoriet viel op haar eigendom. Volgens de wet was de steen van haar.

Een rechtszaak volgde. Na een lange strijd gaf Birdie Guy haar claim op. Ann Hodges en haar man moesten daarvoor wel 500 dollar aan de vrouw betalen. Ze hoopten dat ze later meer geld met de steen konden verdienen, maar dat was een gok.

Fout gegokt

Helaas pindakaas! Niemand wou de steen kopen, dus besliste het koppel in 1956 om het ding aan een natuurmuseum te schenken, waar het nu nog steeds ligt.

Ann Hodges kreeg enkele jaren later een zenuwinzinking en in 1964 gingen zij en haar man uit elkaar. Ann stierf in 1972 ten gevolge van nierfalen.

Ann Hodges was een minzame vrouw die niet graag in de spotlight stond. Volgens haar ex-man betekende het gedoe rond de steen haar ondergang...

Tja.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst