Sterven van liefdesverdriet? Kan het echt?

De uitdrukking 'sterven van liefdesverdriet' is er eentje die we misschien allemaal al hebben gebruikt of nog zullen gebruiken. Maar kan deze uitdrukking ook realiteit worden? Kan een mens sterven van liefdesverdriet? Wij zochten het uit.

stockfoto

Wereldwijd sterven jaarlijks honderden mensen indirect door liefdesverdriet. Zo staat te lezen in een onderzoek van de Nederlandse sociaalwetenschapper Harrie Vorst. Een Australische studie uit 2009 bevestigt dat mensen die rouwen om een geliefde zes keer meer kans hebben op een hartinfarct. "Je kunt inderdaad doodgaan aan een gebroken hart", zeggen de wetenschappers.

De studie richt zich vooral op lichamelijke verandering, na het verlies van een geliefde. De persoon zou meer last krijgen van een hoge bloeddruk, hartrimtestoornissen en een verandering van het immuunsysteem. De grote oorzaak zou liggen bij de aanmaak van stresshormonen. Vrouwen zouden ook gevoeliger zijn aan deze kwalen dan mannen.

goedgevoel.be

Amsterdam opende in 2009 zijn eerste ziekenhuis voor liefdesverdriet. Het ziekenhuis beschikt over een cardioloog, neuroloog, oogarts en anesthesist die altijd voor u beschikbaar zijn. Medicijnen worden niet voorgeschreven in dit ziekenhuis.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst