Alley Cat Race: door de stad scheuren per fiets

Een Alley Cat Race is een informele wielerwedstrijd waarin deelnemers zo snel mogelijk van punt A naar B moeten rijden, met onderweg enkele checkpoints. Deze wedstrijden worden bijna altijd in steden gehouden, en worden vaak georganiseerd door fietskoeriers. De eerste Alley Cat Race werd gehouden in 1989 in Toronto (Canada) en bleef in zijn originele vorm op dagen als Halloween en Valentijn voor de volgende jaren.

De hype werd al snel wereldwijd opgepikt en nu worden er vaak wedstrijden georganiseerd in grote steden in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Alley Cat Races zijn illegaal in de meeste steden. Ze zijn gevaarlijk en er kan al eens een onschuldige burger gewond geraken. In Chicago verongelukte in 2008 een deelnemer nadat hij door een rood licht was gereden en opgeschept werd door een auto.

Line of Sight is een documentaire die gemaakt is door waaghals annex filmmaker Lucas Brunelle. Brunelle reed zelf mee om zijn "sport" in beeld te brengen, merendeels met een camera vastgebonden op zijn helm. Hieronder vind je enkele fragmenten van zijn documentaire, die je trouwens volledig kan zien hier.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst