Sambal ontwerpt een veilig uniform voor De Lijn

De kop van Het Laatste Nieuws

Binnenkort krijgen de chauffeurs van De Lijn een nieuw uniform. De nieuwe outfit zal geen stropdas krijgen, want die zou te gevaarlijk zijn.

Enkele ontwerpbureaus werken op dit moment aan een voorstel voor een nieuw en veiliger uniform, en wij steken graag een handje toe!

Das

Een stropdas kan levensgevaarlijke verwondingen veroorzaken wanneer die in het stuur verstrikt raakt bij het nemen van een bocht.

Ons alternatief beschermt de nek tegen bedreigingen van buitenaf en als de chauffeur ergens een wondje heeft, dan kan die daar niet aan bijten.

Hemd

Het huidige hemd is problematisch. Als je het bovenste knopje iets te strak vastknoopt, ontstaat er stikkingsgevaar.

Ons hemd heeft een losse pasvorm en beschermt de chauffeur tegen reizigers met zwaarden.

Broek

De huidige broeken bieden te weinig bescherming. Wanneer de bestuurder koffie morst bij het openen van zijn thermos, ontstaat er verbrandingsgevaar. Ook voor het stoten van de knieën is er geen bescherming.

Sambal ontwierp een elegante oplossing met extra bescherming en een zacht zitcomfort.

Schoenen

De veters in de schoenen van het uniform zijn uiteraard levensgevaarlijk. Agressieve reizigers kunnen ze aan elkaar knopen, waardoor bestuurders kunnen struikelen. De oplossing spreekt voor zich.

Kousen

Kousen kunnen, indien omgevormd tot een bal en in de mond gepropt, voor verstikkingsgevaar zorgen.

Stro is dan een uitstekend alternief. Het biedt warmte, steun en kan makkelijk uitgespuwd of ingeslikt worden wanneer het in de mond wordt geduwd.

Ondergoed

De 'Broek in Reet' of kortweg BIR is een vaak voorkomend probleem bij chauffeurs van De Lijn. Ons ontwerp maakt deze dreiging ongedaan en biedt bewegingsvrijheid én bescherming, op elk moment van de dag.

Riem

Een broeksriem kan dienen als wurgwapen, maar ook hiervoor hebben we een innovatieve oplossing.

Indien een agressieve reiziger onze riem gebruikt als wurgwapen, kan de chauffeur zich naar de vrijheid eten en de agressor overmeesteren.

Pin

De pin die bestuurders van De Lijn op hun hemd spelden, kan pijnlijke wondjes veroorzaken, zeker wanneer die wordt gebruikt om de nagels te kuisen. Onze oplossing is een extra veilige sticker

Epauletten

Epauletten zijn niet gevaarlijk, dat weet iedereen.

Het finale ontwerp

Elegant, praktisch en vooral: veilig. Met dit uniform zijn de chauffeurs van De Lijn gewapend voor alle gevaren van de 21e eeuw!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst