Rusthuis ontdekt tegenover wietplantage

In de Bloemenstraat in het centrum van Herselt is gisteren een rusthuis ontdekt. De ontmanteling van 'De Lentezon' (ook wel 'Et Zonneke' genoemd, nvdr.) is al de vijfde in korte tijd. Pittig detail: uit onderzoek blijkt dat het gebouw een correcte bouwvergunning heeft. Bovendien verblijven de 368 bewoners legaal in ons land.

De geur van de dood

Het pand ligt vlak tegenover de wietplantage van D.S.. De man, die ondertussen al zo’n vijf jaar ondergedoken leeft in de straat, is ten einde raad. ‘In het begin hadden we het niet echt door. Er reden wel opvallend meer elektronische scooters in de straat maar dat was nog maar het begin. Opeens was er de muffe geur van bomma’s, sunlight zeep en de dood.

Toen de workshops voor senioren als paddenstoelen uit de grond begonnen te schieten was het al te laat ...

Overal 'Werther's Original’-papiertjes

Een anonieme buurtbewoner getuigt: ‘Die oude vandalen zijn een plaag voor onze buurt! Overal liggen 'Werther's Original’-papiertjes en te pas en te onpas doen die dementen gewoon hun pamper uit in het midden van de straat!'

‘Vroeger was het hier echt aangenaam vertoeven, getuigt ook D.S.. Maar nu is zelfs het parkje in de buurt niet meer veilig voor de vergrijzing. Die oudjes bezetten alle bankjes om stiekem pateekes te eten en Elixir d' Anvers te drinken.

De jonge klanten van D.S. durven niet meer door het park te lopen, omdat ze schrik hebben om te pas en te onpas verward te worden met de kleinzonen- of dochters van die imbeciele 80-plussers.’

De goede oude tijd, toen het het park nog vol hangjongeren zat

Een barricade van rolstoelen

Marco B., een zestienjarige klant van D.S., vindt een rusthuis in de buurt echt crimineel. ‘Vroeger was alles beter. Een deal was op vijf minuten afgehandeld. Nu worden we op de straat altijd tegengehouden door een barricade van rolstoelen en worden we gedwongen om mee te sjoelen of wiezen. Vorige week organiseerden ze zelfs een bingo!' (krijgt het moeilijk, nvdr.)

Zijn kameraad Dirk D. bevestigt het verhaal. 'Die ouwe zakken denken dat ze voor ne fristi en een zakske chips een paar uur in uw oor mogen lullen. Vorige zondag zwaaiden er zelfs eenen met een envelopke met ne cent!

Voor de massale opkomst naar de bingoavond op zondag moest zelfs het extra zaaltje geopend worden.

Constant getik van breinaalden

D.S. heeft er geen goed oog in. ‘We hebben er al aan gedacht om klacht in te dienen. Tegen de overdreven snelheid van hun elektrische scooters of het constante getik van hun breinaalden misschien, maar we hebben schrik voor de reacties. Wat als de bomma’s in onze wangen gaan knijpen of de opa’s ons ne brave jongen gaan noemen? Met al dat oud krapuul hier durft er geen enkele jongere nog gezien worden in deze straat. Ik vrees dat ik mijn plantage binnenkort wel kan opdoeken...'

Wij stuurden ook een reporter naar het rusthuis maar die is nog steeds niet teruggekeerd. Wij vermoeden dat hij wordt vastgehouden door een groep senioren die hem verhalen vertellen over 'hoe alles beter was in onzen tijd'.

Gelukkig gaan deze oldtimers slapen na 'Blokken', dus wij verwachten onze man rond half acht terug.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst