De kunst van robotfoto's maken

De Britse politie heeft twee robotfoto's vrijgegeven van een nieuwe verdachte in de zaak Madeleine McCann. Getuigen hadden een man gezien in het vakantieoord in Portugal waar de 3-jarige Maddie verbleef, intussen zes jaar geleden.

Dit waren de robotfoto's:

Misschien was het geen slecht idee geweest om de Amerikaanse Lois Gibson in te schakelen bij het schetsen van de nieuwe verdachte.

Gibson is wellicht de meest succesvolle tekenares van robotfoto's in heel de wereld. Meer dan 1000 zaken werden opgelost door haar tekeningen van verdachte criminelen. Slachtoffers vertellen haar details van de persoon die ze moeiteloos op papier zet. Haar schetsen lijken haast op portrettekeningen.

Maar niet alle tekenaars hebben het talent van Lois Gibson (of niet alle getuigen kunnen even secuur omschrijven wie ze zagen). Dit zijn enkele minder geslaagde foto's:

Of wat dacht je van deze, van enkele jaren terug. De Boliviaanse politie verspreidde in 2009 deze robotfoto. Maar de dader van een roofmoord op een taxichauffeur werd wel gevonden!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst