Que? De meest bizarre vragen op een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is voor iedereen een verschrikking. Wat antwoord je in hemelsnaam op de klassieker: "Wat zijn je slechte punten?". Helemaal moeilijk wordt het als de interviewer je de meest bizarre vragen in de maag splitst. Glassdoor verzamelt al enkele jaren de meest uitzinnige exemplaren.

Een pinguïn komt binnen met een sombrero. Wat zegt hij en waarom is hij hier?

Ja, het staat er echt. Een pinguïn met een sombrero. Die kan praten. Wij zouden meteen op zoek gaan naar de verborgen camera, maar blijkbaar hebben de sollicitanten van Clark Constructions (een van de grootste bouwbedrijven in de VS) gewoon op deze vraag geantwoord.

Als je ontbijtgranen was, welke soort zou je dan zijn?

Frosties! Volgende vraag.

Wat zou je doen als je de pizzeria van je oom erfde?

Als ik de pizzeria van mijn oom zou erven, zou ik hier niet hoeven te zitten om op dit soort onnozele vragen te antwoorden.

Als je maar één dansmove mag doen gedurende de rest van je leven, welke zou dat zijn?

Een juridisch bedrijf kwam met deze originele vraag op de proppen. Misschien eerst eens polsen naar de kleine lettertjes voor je antwoordt...?

Hoe werkt het internet?

Euh... je hebt een computer en dan... euh... klik je op dat icoontje op je bureaublad en dan... euh... heb je internet.

Hoeveel basketballen passen er in deze kamer?

Dit soort vragen stellen ze om je inschattingsvermogen te testen. Vallen ook in deze categorie: "Hoeveel ramen zijn er in heel New York?" en "Hoeveel sneeuwschoppen werden er vorig jaar verkocht in de VS?".

Hoe weeg je een olifant zonder weegschaal?

Oké, dit lijkt misschien onnozel, maar IBM heeft hier wel degelijk een clevere vraag bedacht. Het juiste antwoord is door hem in een tot de rand gevuld bad te dompelen. Aan de hand van de hoeveelheid water die overstroomt, weet je hoeveel de olifant weegt. Eureka, zou Archimedes zeggen (hij bedacht het dan ook)!

Kies twee celebrities die je als ouders zou willen.

Dit vinden wij persoonlijk een leuke. Urban Outfitters stelde zijn vraag in een sollicitatiegesprek in 2012. Echte durvers antwoorden hier natuurlijk met twee mannen of twee vrouwen.

Een appel kost 20 cent, een sinaasappel 40 cent en een pompoen 60 cent. Hoeveel kost een peer?

Het lijkt op het eerste gezicht op een wiskundig raadseltje, maar ontbreekt hier niets? Wellicht wordt hier weer gepeild naar je intuïtie. Weet jij trouwens hoeveel een brood tegenwoordig kost?

Als er een film over je leven zou komen, wie zou jou dan spelen en waarom?

Ik weet het niet, wat vraagt zo'n Brad Pitt tegenwoordig voor een film?

Op een schaal van 1 tot 10, hoeveel punten geef je mij als interviewer?

Aha, eindelijk weerwraak voor al deze onzin. Of wacht, dit kan je laatste redding zijn om alsnog wat te slijmen. Dilemma...

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst