Brussels festival zoekt mensen die graag met vuur spelen

Kunstenaar Pieter Van den Bosch speelt graag met vuur en explosieven. Zijn kunstwerken bestaan dan ook uit zotte vuurconstructies die er op z’n minst gezegd gevaarlijk uit zien. Voor zijn nieuwe stunt tijdens het Brusselse festival Kanal Play Ground nodigt hij honderd andere vuurliefhebbers uit om met hem mee te spelen.

De vrijwillige vuurliefhebbers worden uitgedaagd om zo dicht mogelijk bij de vuurconstructie te komen, en dat tijdens het moment van de aanslag.

AANSLAG? Ja, want Van den Bosch zijn experiment zal "een aanvalssituatie voorstellen, maar dan zonder inhoudelijke of andere dreigingen." Wie het experiment overleeft of zou missen, kan later in onder andere het Kaaitheater de opnames van de hele belevenis terug bekijken.

Klinkt als iets waar je absoluut wil bijhoren? Dan kan je hen een enthousiast mailtje sturen. Let wel: je moet vrijdag 19/09 tussen 15u en 23u vrij zijn. Het publieke moment zal rond 19u47 zijn, als de zon aan het ondergaan is.

Festival Kanal Play Ground

Het Brusselse festival Kanal Play Ground brengt leven rond het Brusselse kanaalgebied. Uit 130 ingediende artistieke of architecturale voorstellen koos een jury de dertig beste. Die kan je van woensdag 17/09 tot en met zondag 21/09 gaan bezichtigen.

Zowel sport en spel, als architectuur en performance komen aan bod. Maar een gezellige wandeling door het gebied geeft je al een goed beeld van wat er zich allemaal afspeelt. Het volledige programma vind je op hun website.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst