De vreemdste gevallen van doodslag

Vandaag werd Oscar Pistorius veroordeeld voor de onopzettelijke doodslag van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Pistorius beweert dat hij zijn vriendin heeft neergeschoten omdat hij dacht dat ze een inbreker was. Behoorlijk lullig, maar het kan altijd erger.

We zetten enkele 'bijzondere' gevallen van doodslag op een rijtje.

Open happiness

De 22-jarige barman Mummod Foli maakte in zijn bar een lid van de Russische maffia woedend omdat hij diens drankje te snel van de bar had gehaald.

De gangster dwong Foli daarop om 27 liter cola te drinken, waarna de barman het loodje legde.

Ruzie over eetstokjes

De 19-jarige Tan Teck Soon uit Singapore duwde zijn vriendin 12 verdiepingen naar beneden na een ruzie over eetstokjes.

De jongeman had onmiddellijk spijt van zijn duwtje en sprong zijn vriendin achterna. Een afdak brak zijn val, waardoor hij de sprong overleefde en zich 14 jaar kon gaan bezinnen in de gevangenis. Zijn dierbare vriendin overleefde de val niet.

Doodslag met een WC-bril

Nadat de Amerikaanse huisbaas Javier Halos ontdekte dat één van zijn huurders al maanden niet betaald had, sloeg hij de man dood met het eerste wapen dat hij kon vinden: een WC-bril.

Niet op mijn gazon

http://www.crimelibrary.com/

Charles Clemens, een 70-jarige oorlogsveteraan, had al verschillende prijzen gewonnen met zijn perfect onderhouden gazon, toen de fox terrier van de 20-jarige Joshua Finches er zijn ding op deed.

Beide heren belandden in een discussie die eindigde met een schietpartij. Charles schoot Joshua twee keer in de buik, met fatale gevolgen. Hoe zou je zelf zijn? Hondenurine maakt wel rosse plekken eh zeg.

Doodslag met een telefoon

Michael Smeeth vermoordde zijn 20-jarige zus Julia omdat die te lang aan de telefoon hing. Michael sloeg zijn zus dood met een draadloze telefoon en stak haar verschillende keren met de antenne.

Doodslag voor Avril Lavigne

Op 14 maart 2008 vermoordde Robert Lyons zijn eigen moeder nadat die weigerde om tickets voor een concert van Avril Lavigne te kopen. De woedende Robert sloeg zijn lieve mama twee keer met een fles op het hoofd en stak haar vervolgens - want ééntje is geentje - negen keer met een mes.

In de hoop het lichaam op te lossen overgoot Robert het lijk met schoonmaakmiddelen en pesticiden. Dat plannetje mislukte, waarna de man zijn Avril Lavigne-posters mocht gaan ophangen in een gevangeniscel.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst