Pauline Piekert: wat zou je doen als alles voor een nacht legaal was?

Ooit al eens The Purge gezien? De film van James DeMonaco speelt zich af in 2022 en Amerika staat er goed voor. Amper werkloosheid, the American dream.

Eén van de redenen daarvoor is datéén nacht per jaar alles legaal is. Van 19u 's avonds tot 7u 's morgens liggen alle hulpdiensten stil en sta je er alleen voor. Zo wordt Amerika elk jaar eens goed "gezuiverd".

Nu de derde film eraan komt, vroegen we ons af hoe wij The Purge zouden doorbrengen. En wat blijkt? Moorden is ons ding niet.

Deze *speciale* editie van Pauline Piekert is er eentje waarin iedereen mocht meedenken.

Frederik

Terwijl de rest van de wereld druk bezig is met plunderen en moorden zou ik die dag subtiel vieren. Ik ben nogal een broekschijter dus waarschijnlijk steel ik hoogstens wat snoep uit het Kruidvat.

Maar welke idioot zou zijn winkel openhouden op zo’n dag? Waarschijnlijk moet ik dus eerst een baksteen door het raam smijten voor ik binnen kan. Als de eigenaar aanwezig is moet ik die ook nog uitschakelen. Het klinkt eigenlijk nogal een gedoe die hele dag dus ik denk dat ik er voor ga passen.

Ik zal de dag doorbrengen zoals elke vrije dag: in mijn onderbroek op de sofa kijkend naar Game of Thrones.

Tobias

Die dag trek ik echt mijn stoute schoenen aan: ik download op illegale wijze de single Together, afkomstig van het soundtrackalbum Windkracht 10.

Het vergt een heldendichtwaardige dosis lef en daarom zal ik me wel voorafgaand een serieuze whisky inschenken.

Matthijs

Ik zou ’s morgens naar de HUBO gaan om planken, verf (eierschaalwit) en verfborstels te kopen. Het geld zou ik dan in het vestzakje van de vermoorde kassierster stoppen.

Eens thuis aangekomen zou ik al mijn ramen dichtspijkeren en mezelf opsluiten voor de plunderaars.

Daarna zou ik van de gelegenheid gebruik maken om eindelijk eens mijne living te schilderen, want ik heb daar anders geen tijd voor en die kan eigenlijk wel een likje verf gebruiken.

Pauline

'Alles legaal' betekent voor mij ‘alles mag’, dus sluit ik mezelf op in IKEA. Daar prop ik me vol donuts, extra krokante chips en ik kook mijn eigen potje köttbullar met frietjes wel zelf. Ik doe de deur ook goed op slot, zodat er geen plunderaars mijn speciale dag komen verstoren.

En dan kies ik de leukste woonkamer om te chillen om daarna gewoon in het grootste, zachtste en warmste bed te slapen. Ik ga de wereld voorbij slapen. Slapen. Slapen. Slapen. HET WORDT DE BESTE DAG!!!

Maar iemand vermoorden? Nee. Da’s ook niet voor mij. Liever scalperen of met een roestige vork oogbollen uitlepelen.

Zo'n Purge zou hier precies wel meevallen.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst