Pauline Piekert: waarom bestaat er nog geen foempdag?

Je kent het wel. Elke dag ga je naar de les of probeer je je job niet te verliezen. Elke dag kom je moe thuis en staat daar een berg afwas te rotten, liggen er rekeningen te wachten op een overschrijving en is de frigo het equivalent van een lege grot.

’s Avonds heb je ook "geen tijd" om je daarmee bezig te houden, want dan verdien je rust of een sociaal leven.

Je stelt alles uit tot het weekend

Op zaterdag slaap je uit, want dat kon je de voorbije vijf dagen niet doen en dat heb je dubbel en dik verdiend. Daarom is het opeens bijna zaterdagmiddag als je in de douche stapt en je brunch naar binnen werkt.

In de namiddag kijk je nog een serie en voor je het weet is de avond alweer gevallen. En dan nog een klop uitvoeren is geschift.

Gelukkig is er nog zondag

Zondag is je luie dag, want zondag was vroeger de dag waarop je naar Samson & Gert keek en je eens naar een familiefeest trok om taart te eten. Ook al ben je nu zo’n tien jaar ouder, toch lijkt het je geen goed idee om op zondag opeens de actieve Jan uit te hangen. Dat is gewoon belachelijk.

En sowieso heel slecht voor je gezondheid.

Tot je frank valt.

Het is 48 uur later, maandagochtend en de week is weer begonnen. Die rekeningen liggen nog in een hoekje, de afwas is hoogstens aan het weken en de frigo is nog steeds zo leeg als het hoofd van de gemiddelde del op het strand van Blankenberge.

Je hebt niets, he-le-maal niets gedaan en je staart depressief voor je uit. Had je maar nog één extra dag voor de week begon.

INTRODUCING:

De dag waarop je strijkt, rekeningen betaalt en boodschappen doet. De meest actieve dag van de week: je moet eigenlijk niet nadenken, maar gewoon alle stomme taken afwerken waar je werkelijk nooit zin in hebt. Op de foempdag haal je schade in, waardoor je met een gerust hart verder kan met je leven . De foempdag, jouw wekelijkse redding.

Bon, alle stemmen vóór?

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst