Pauline Piekert: hoe gelukkig ben je?

Wist je dat het vandaag Dag van het Geluk was?

Het ideale moment om er eens over te piekeren!

Soms sta ik op en stoot ik mijn teen tegen de deur. Dan wordt mijn neutrale gelukkigheidsvijf een drie. Als er dan in de badkamer een gebruikt wattenschijfje vol mascara op de lavabo naar me lacht, wordt die drie automatisch een nul.

Maar dan neem ik een douche en ben ik opeens weer een vijf. Als ik geluk heb, ben ik alleen thuis en kan ik doen alsof ik een diva ben die geïnterviewd wordt in het Brits. Luidop. Dan wordt die vijf een dikke zeven.

Als ik dan net op een trein zit waar iemand een broodje of cornflakes met yoghurt in een stenen potje met een metalen lepel eet, kan mijn geluk bijna niet meer op. Die mensen maken hele kleine geluidjes die mijn hersenen masseren. En zo transformeert die zeven in amper een uurtje in een negen.

En als het helemaal meezit, kan ik die kerel met zijn superlange benen inhalen terwijl ik naar het werk wandel. Mijn stappen passen twee keer in die van hem, dus dat is echt een prestatie. Een prestatie die zeker een paar seconden lang een tien van me maakt.

En zeg nu zelf, een tien terwijl de dag eigenlijk nog niet eens begonnen is? Dat is toch een topdag?!

Dat kan joù (ja jou!) ook overkomen!

Gewoon wat minder zagen.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst