Panda's: België verwelkomt jullie!

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar dit weekend is het zover: dan komen de twee panda's eindelijk naar België! Het vrouwtje Hao Hao (wat zo veel betekent als "lieftallig") en het mannetje Xing Hui ("glinsterende ster") worden zondag verwacht in de dierentuin van Bergen, na een lange vliegreis.

En het zijn niet zo maar panda's. Hao Hao werd op de Giant Panda Zoo Awards 2013 (die bestaan, ja) verkozen tot meest populaire panda van China.

Hao Hao doet waar ze goed in is: bamboe eten. (Foto Jeroen Jacobs)

Brussels Airport vreest een overrompeling door pandafans en vraagt iedereen om alsjeblieft niet af te zakken naar de luchthaven.

Maar niet getreurd: als je de panda's niet op de luchthaven mag komen bekijken, dan is er nog altijd het internet.

We zouden bijna vergeten dat deze schattige beestjes met uitsterven bedreigd worden. Er zijn er nog minder dan 1.600 over. Ze komen immers maar in een beperkt gebied in China voor, en net dat leefgebied staat onder druk door de groeiende bevolking.

Reden genoeg dus om deze fantastische dieren extra in de watten te leggen. Met een beetje geluk zorgen Xing Hui en Hao Hao voor nageslacht, en kunnen we binnenkort ook in Bergen niezende babypanda's zien.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst